Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εντυπωσίασε η έκθεση σημαντικών ζωγράφων στον χώρο τέχνης «ΙΡΙΣ»



Στον ΧώροΤέχνης Ίρις (Αντήνορος 12, περιοχή Κάραβελ) εγκαινιάστηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία, όπως διαβάσαμε στο sissysworld, έκθεση λιθογραφιών και άλλων χαρακτικών σημαντικών ζωγράφων, όπως των Bacon, Chagall, Dubuffet, Herring, Toulouse Lautrec, Matisse, Miro, Picasso, Warhol, Φασιανoύ,Τάκη, και πολλών άλλων.

Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες είχαν δημιουργήσει λιθογραφίες και χαρακτικά στα ιστορικά ατελιέ λιθογραφίας του Παρισιού. Για τους ιδίους οι τέχνες αυτές είχαν εφάμιλλη δημιουργική άξια με την παραγωγή μοναδικών έργων καθώς, μέσω των τεχνικών αυτών το έργο τους γινόταν γνωστό στον πολύ κόσμο.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε για πρώτη φορά η ταλαντούχα κόρη της Μαρίζας και του Αλέκου Φασιανού, Βικτώρια Φασιανού, η οποία προσπαθώντας να βρει διέξοδο έκφρασης στις έντονες πνευματικές και καλλιτεχνικές της ανησυχίες, πήρε με μεγάλη επιτυχία το «βάπτισμα του πυρός» και εισήλθε έτσι δυναμικά στα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικά δρώμενα!

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ο χώρος τέχνης Ιρις, ξεκινώντας το 1988 και μετά από 30 χρόνια συνεπούς λειτουργίας συνεχίζει και το 2018 την παρουσία του με νέες σημαντικές εκθέσεις.