Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τέχνης



Εντυπωσίασε η έκθεση σημαντικών ζωγράφων στον χώρο τέχνης «ΙΡΙΣ»

Στον ΧώροΤέχνης Ίρις (Αντήνορος 12, περιοχή Κάραβελ) εγκαινιάστηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία, όπως διαβάσαμε στο sissysworld, έκθεση λιθογραφιών και άλλων χαρακτικών σημαντικών ζωγράφων, όπως των Bacon, Chagall, Dubuffet, Herring, Toulouse Lautrec, Matisse, Miro, Picasso, Warhol, Φασιανoύ,Τάκη, και πολλών άλλων.



Ατελείωτες ουρές στο Θέατρο Τέχνης για τα εισιτήρια της σεζόν με τα 3 ευρώ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η προσφορά εισιτηρίων στην τιμή των 3 ευρώ που είχε αναγγελθεί από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν για 3η συνεχή σεζόν.

 

Έργα Τέχνης της συλλογής του Ζακ Γκραανζ θα διατεθούν σε δημοπρασία

Γλυπτά του Τζιακομέτι, του Ντάμιεν Χιρστ και του ζεύγους Φρανσουά - Ξαβιέ και Κλοντ Λαλάν, έργα του Αλεξάντερ Κάλντερ, πίνακες των Μιρό, Ματίς, Πάουλ Κλέε, Ντέιβιντ Χόκνεϊ και Μαξ Ερνστ, που αποτελούν μέρος της συλλογής έργων τέχνης του διακοσμητή Ζακ Γκρανζ θα διατεθούν σε δημοπρασία στις 21 Νοεμβρίου στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οίκου Sotheby's.



Η 57η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας αποκαλύπτεται

Ανοίγει ανεπίσημα τις πύλες της για δημοσιογράφους, κριτικούς και θεωρητικούς η 57η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, που από το ερχόμενο Σάββατο θα είναι επισκέψιμη και για το κοινό. Στην επίσημη έναρξή της Μπιενάλε, στις 13 Μαΐου, θα ανακοινωθούν και τα πολυαναμενόμενα βραβεία της.



Έργα τέχνης κατασκευασμένα από... βίβλία!

Πολλοί καλλιτέχνες πιστεύουν ότι τα βιβλία στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο από απλή ανάγνωση κειμένων. Σε αυτήν την ολοκληρωμένη συλλογή έργων τέχνης εξ ολοκλήρου κατασκευασμένων από βιβλία, θα δείτε τους πάμπολλους τρόπους που οι καλλιτέχνες μετατρέπουν με ευρηματικό τρόπο έργα της λογοτεχνίας σε έργα τέχνης.