Σάββατο 25 Μαΐου 2024 -

Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας ΕυριπιώτηςΟ Κώστας Ευριπιώτης πάλεψε γενναία μέχρι το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε φεύγοντας στα 56 του χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες όταν υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Τότε βγήκε νικητής και είχε δηλώσει για την περιπέτειά του.

«Επτά ώρες κράτησε το χειρουργείο για να μου αφαιρέσουν τη φλεγμονή από το κεφάλι. Ήταν μια πολύ σοβαρή επέμβαση που δεν θέλω να ζήσει κανείς. Δοξάζω το Θεό γιατί τώρα νιώθω καλά. Είμαι κουρασμένος και το μόνο που έχω να κάνω τώρα είναι να έχω ηρεμία. Για όσο χρειαστεί θα απέχω. Με την υγεία δεν παίζουν. Αφοσιώθηκα στον Θεό. Πίστεψα ακόμα περισσότερο σε Εκείνον. Πλέον βάζω πρώτα τον άνθρωπο Κώστα και μετά όλα τα άλλα».

 

Ο ηθοποιός υπήρξε παντρεμένος με τη Βάλια Κωστοπούλου την κόρη της ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου, Χλόης Λιάσκου με την οποία απέκτησε δύο γιους. «Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτά, θα πω -για πρώτη φορά δημόσια- ότι, ναι, έχουμε χωρίσει. Ωστόσο, κρατάμε καλές σχέσεις και εκείνη έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της», είχε δηλώσει τον Οκτώβρη του 2017.

Όσο για τη σχέση με τους γιους του είχε πει: «Προσπαθώντας να είμαι όσο γίνεται πιο ήρεμος και πιο έτοιμος για να μπορώ να τους προσφέρω. Νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα τα έχω καταφέρει καλά, αν και έχει βοηθήσει και η μητέρα τους. Έχουμε δύο παιδιά που είναι άριστοι μαθητές και καλοί χαρακτήρες».

Όλοι οι συνάδελφοί του πάντα είχαν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον. Απέφευγε τα κοσμικά μέρη και απολάμβανε στιγμές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Κάνω μια απλή ζωή. Έχω φίλους με τους οποίους κάνω παρέα από παιδί, δεν πάω σε δήθεν και κυριλάτα μέρη. Αισθάνομαι την ανάγκη να πηγαίνω σε λαϊκά στέκια. Δεν έχω ιδιαιτερότητες, δεν φοβάμαι τίποτα. Ο φόβος είναι ασχήμια».

Δεν απασχόλησε ποτέ τα Μέσα με την προσωπική του ζωή καθώς ήθελε να γίνεται θέμα μόνο για τη δουλειά του. «Την εποχή που έκανα σήριαλ ήμουν πιο εκτεθειμένος στα φώτα και ασχολούνταν περισσότερο μαζί μου. Δεν απασχόλησα όμως ποτέ τον Τύπο με τους έρωτές μου. Και όταν ερωτεύτηκα το έκανα με την ψυχή μου και όχι ψεύτικα και φτιαχτά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάθε πρωί ξυπνάνε και αγχώνονται για το τι θα δηλώσουν».

Μετά το διαζύγιό του γύρισε πίσω σε παλιά του αγάπη, στη Λίλιαν Μπότση με την οποία ήταν ζευγάρι 30 χρόνια πριν. Εκείνη δούλευε ως δασκάλα χορού και δίδασκε κλασσικό μπαλέτο και κινησιολογία, στην δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη όπου εκείνος πήγε για να σπουδάσει υποκριτική. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος αλλά δεν κράτησε για πολύ. Η επανασύνδεση ήρθε 30 χρόνια μετά με τη Λίλιαν να ήταν στο πλευρό μέχρι τις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο. Ο ηθοποιός γεννήθηκε το 1963 και έκανε το μεγάλο «μπαμ» στην τηλεόραση μέσα από τον ρόλο του στη σειρά του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά». Έκανε σπουδαίες συνεργασίες στο θέατρο, στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο.

Καλό ταξίδι Κώστα Ευριπιώτη…