Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 -

Στις φλόγες η Δυτική Αττική: Από Ψάθα προς Λούμπα το ενεργό σημείο – «Κρίσιμη η σημερινή μέρα»



Στο πέμπτο 24ωρο εισέρχεται η καταστροφική πορεία των πυρκαγιών που ξεκίνησαν από τη Βοιωτία και επεκτάθηκαν στη Δυτική Αττική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν αδιάκοπα τη μάχη για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα (8 το πρωί), οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην περιοχή από την Ψάθα προς τη Λούμπα, καθώς εκεί υπάρχει το μόνο ενεργό μέτωπο. 

Στον Άγιο Νεκτάριο και την Αγία Παρασκευή υπάρχουν πλέον μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες («καντηλάκια»). Το ίδιο και στην Βιομηχανική Περιοχή Μεγάρων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 526 πυροσβέστες με 29 πεζοπόρα τμήματα, και 141 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Μέχρι στιγμής επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.