Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αντεροβγάλτης: Το θεατρικό σήριαλ που ...κόβει την ανάσα (φωτο & βίντεο)



Αντεροβγάλτης:  Ο πιο διάσημος δολοφόνος όλων των εποχών ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του σε 4 θεατρικά επεισόδια. Δολοφονίες, μυστήριο, φόβος και φήμες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες μεγεθύνοντας την ένταση και την αγωνία.

Μια παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα, με ταλαντούχους ηθοποιούς που με το στυλ τους και την ξεχωριστή τους οντότητα δένουν καταπληκτικά με το ιδιόμορφο έργο.

Οι ηθοποιοί έχοντας ο καθένας μια ξεχωριστή θέση στο θεατρικό σήριαλ, εφαρμόζουν απόλυτα στους ρόλους τους όπως ίσως τους φαντάστηκε και τους έκτισε ο σκηνοθέτης.

Ο αντεροβγάλτης έκανε πρεμιέρα και στο δεύτερο επεισόδιο την Τετάρτη 7/12/2016 στο "rabbit hole" στον Kεραμεικό με ακόμη περισσότερους χαρακτήρες να πλαισιώνουν το επεισόδιο. Αινιγματικές φυσιογνωμίες και θύματα, δημιουργούν ένταση και φόβο!

 

Όλα και όλοι γυρίζουν γύρω από έναν Aντεροβγάλτη που ψάχνουν nα βρουν. Οι ντετέκτιβ στο κυνήγι, ο δημοσιογράφος στην έρευνα, η μπαργούμαν υποψήφιο θύμα; η ράφτρα μυστηριώδης κι αινιγματική, η ιδιοκτήτρια μοτέλ επιπόλαια και ισχυρογνώμον, η ιδιοκτήτρια θερμοκηπίου εξίσου μυστηριώδης και ένα σωρό άλλοι χαρακτήρες πολλά υποσχόμενοι. Όταν τελειώνει το δεύτερο μέρος, θες κι άλλο και δίνεις ραντεβού για την επόμενη φορά, σίγουρα γιατί θες να μάθεις ποιος στο καλό είναι τελικά ο Τζάκ ο Αντεροβγάλτης, τι ρόλο παίζει η ράφτρα, αν θα επιβιώσει η μπαργούμαν, πόσο κοντά θα φτάσει η ντετέκτιβ και ποιος είναι ο ρόλος του θερμοκηπίου...

Στο δεύτερο επεισόδιο παίζουν οι ηθοποιοί : Νικόλας Πιπεράς, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Μαρθίλια Σβάρνα, Νέβενα Ρόσουλιας, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Μιχάλης Παναγόπουλος, Σταύρος Ράγιας, Λήδα Τουλουμάκου, Ελιάν Ρουμιέ, Μαριάννα Λάζαρη, Νατάσα Στεφανάτου, Αχιλλέας Βατρικάς, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ηλίας Μενάγιερ, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Στάθης Νταφαλιάς

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Σίμωνας, Γιώργος Κορδέλλας

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Τόνια Ράλλη

ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Αλέξανδρος Λόγγος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Δημήτρης Τσάλτας

 

 

Το έργο ολοκληρώνεται σε 4 επεισόδια, ωστόσο οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεμονωμένα επεισόδια καθώς θα υπάρχει σύντομη περίληψη των προηγούμενων επεισοδίων σε κάθε παράσταση.

 

Αγαπητέ Προϊστάμενε,

Χαίρομαι που έδωσες την υπόθεσή μου σε γυναίκα – δεν περίμενα να μ’ ακούσεις , νιώθω μεγάλη ικανοποίηση τώρα για το έργο που θα δείξω. Έμαθα ότι είναι δύο, μήπως πρέπει να έχω κι εγώ έναν βοηθό; Η τελευταία στο μπαρ ούτε καν τσίριξε, θα σας στείλω το νεφρό όταν βρω την ευκαιρία. Είστε χαζοί γιατί νομίσατε ότι ήμουν αυτός ο υπνωτιστής που ήρθε στην πόλη με τον χαζό πίνακα που θέλησε να πουλήσει. Έμαθα ότι τον πήρες εσύ, Τζον – μπορεί να περάσω από το Τμήμα να δω αν άξιζε τα χρήματα που έδωσες. Πιστεύετε ότι είστε κοντά; Θέλετε κάποια βοήθεια – μπορώ να δώσω κάποια, ίσως σ’ αυτήν την φίλη της ντετέκτιβ. Μπορώ να της μιλήσω αλλά μετά δεν θα μπορεί να πει τι άκουσε γιατί θα της κόψω την γλώσσα και μετά τα δάχτυλα από τα χέρια. Γιατί είναι βρώμικη και λάθος της φύσης. Μίλα με τους ανθρώπους σου, Τζον. Πες τους γιατί πας στο θερμοκήπιο για να βρεις την γυναίκα σου. Ω, Τζον, έχουν περάσει πια δύο χρόνια. Ακόμη να την ξεχάσεις. Θα την βρω για σένα και θα στην στείλω σε κουτιά. Παρ’ το σαν χάρη φιλική.

Από τον φίλο σου,

Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

 

Τόπος: Βοστώνη Χρονολογία: Φθινόπωρο 1989.

 

 

Το Δεύτερο Επεισόδιο – Στα ίχνη του Μονόκερω

 

Το δεύτερο, πολυαναμενόμενο επεισόδιο «Στα ίχνη του Μονόκερω» έρχεται να καθηλώσει νέους θεατές και τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς. Ο Αντεροβγάλτης επιστρέφει και δημιουργεί νέα ερωτηματικά: Ποια είναι τα κίνητρα μιας κακής πράξης; Μπορούμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας; Ποιος έχει την ευθύνη να «καθαρίσει» για όλους; Πόσα ξέρουν οι δημοσιογράφοι; Τι ρόλο παίζει ο ηθικός και ο ανήθικος; Όταν τα γεγονότα συμβαίνουν στο σκοτάδι, όλοι είναι ύποπτοι. Και το σίγουρο είναι ότι αυτά τα Χριστούγεννα κάποιος (ή κάποιοι) θα την πληρώσουν.

 

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του σκηνοθέτη Γιώργου Σίμωνα