Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 1. Ιουνίου 2020

Πάιατ: Ελπίζω να λήξει σύντομα η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικώνΟ πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018». Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και εξέφρασε την ελπίδα να λήξει το συντομότερο δυνατό η κράτησή τους.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται πλέον επί σχεδόν τρεις εβδομάδες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

 

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να παρακολουθήσει την υπό εξέλιξη πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνιόχος 2018». 
Οι επιχειρήσεις εκτελούνται σε 24ωρη βάση σε ένα ρεαλιστικό και παράλληλα απαιτητικό περιβάλλον, έως τα όρια του FIR Αθηνών.

Σημειώνεται πως στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018» που ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου, συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό, για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κύπρος με ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άσκησης.

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.