Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 13. Ιουλίου 2020

Γεροβασίλη: Υπήρξαν και κέρδη από τη διαπραγμάτευσηΜιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις, αν αναλογιστεί κανείς τι ζητούσαν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ελληνικός λαός κέρδησε από τη μη μείωση κύριων συντάξεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά και καμία μείωση μισθών.

Στην παρατήρηση ότι μόλις τον τελευταίο καιρό με τρία μεγάλα λουκέτα χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα η κα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι για κάθε μια θέση που χάνεται στον δημόσιο τομέα χάνονται τρεις στον ιδιωτικό.

"Συμφωνούμε ότι ψηφίσαμε μέτρα που δεν είναι ευχάριστα", είπε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι "τώρα πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης" και συνέχισε: "Όταν αυτό γίνει, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, το όποιο κέρδος θα διανεμηθεί στην κοινωνία. Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι ότι με την εκταμίευση της δόσης θα πέσουν χρήματα στην αγορά".

Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι "υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός".

Σε ό,τι αφορά στα capital controls η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι "σταδιακά και σύντομα θα αρχίσει να γίνεται άρση των περιορισμών. Ελαφρύνεις θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι", ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για μερική άρση των capital controls εντός των θερινών μηνών. "Τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουμε", είπε αναφερόμενη στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο λαός θα δει αποτελέσματα.