Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 -

δανειστέςΠαζάρια ως και τον Δεκέμβριο για τις συντάξεις

Παράταση στην αγωνία για τις συντάξεις έως και τις αρχές Δεκεμβρίου ακόμη, χωρίς κανένας να γνωρίζει ως τότε τι προϋπολογισμό θα καταθέσει η κυβέρνηση και θα ψηφίσει η Βουλή, αλλά και τι συντάξεις θα πάρουν πριν τα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι.Καμία αναφορά στο θέμα των συντάξεων από τους εκπροσώπους των δανειστών

Το ζήτημα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων έθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός κ.«Οι δανειστές έσωσαν τον εαυτό τους, όχι τους Έλληνες»

Το ερώτημα «ποιον ή τι ακριβώς έσωσαν οι δανειστές της Ελλάδας», με τη λήξη των προγραμμάτων δανείων, έχοντας δοθεί δισεκατομμύρια, θέτει με άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

 Κοστέλο: Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώνει σήμερα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 

Handelsblatt: "Μοιράιος ο Ιούνιος για τον Τσίπρα"

Ιδιαίτερα εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στην τεχνική συμφωνία που επετεύχθη το Σαββατοκύριακο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών με την Handelsblatt να χαρακτηρίζει  "μοιραίο" τον μήνα Ιούνιο για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα