Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

παρμεζάνα



Υπέροχα λαζάνια με μοτσαρέλα, ρικότα και παρμεζάνα

Μια φανταστική συνταγή για ένα σπέσιαλ γεύμα.

Νόστιμα λαζάνια με μοτσαρέλα, ρικότα και παρμεζάνα. Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα. Δοκιμάστε τα και θα τους καταπλήξετε όλους!



Τα πιο υγιεινά τυριά

Παρά τις θερμίδες και τα λιπαρά του, δεν μπορούμε να βγάλουμε το τυρί από τη ζωή μας και δικαίως, καθώς είναι πεντανόστιμο και ταιριάζει σε κάθε πιάτο, από μια μακαρονάδα μέχρι μια σαλάτα, ή «στέκεται» ακόμη και μόνο του ως σνακ.

Σε μεγάλες ποσότητες το τυρί θεωρείται παχυντικό και όχι ιδιαίτερα υγιεινό, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να το στερείστε.

 

Ανατριχιαστικές καταγγελίες για τυριά που έχουμε όλοι στο τραπέζι μας

Δύο από τα γνωστότερα ιταλικά τυριά, τα παρμεζάνα και Γκράνα Παντάνο (Grana Padano), παράγονται με γάλα που προέρχεται από σκελετωμένες αγελάδες οι οποίες είναι διαρκώς κλεισμένες σε εσωτερικούς χώρους και υφίστανται κακομεταχείριση, καταγγέλλει σήμερα μια οργάνωση υπεράσπισης των ζώων, η οποία παρουσιάζει και βίντεο προς επίρρωσιν των καταγγελιών της.



Κέικ αλμυρό με τραγανή κρούστα, ντοματίνια, φέτα και παρμεζάνα

Υλικά Συνταγής
800 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα
ανθός αλατιού
100 γραμ. φέτα σκληρή ώριμη
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. βαλσαμικό
1-2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 παξιμαδάκια ντακάκια αλεσμένα
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το σκεύος
Για την κρούστα



Πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και παρμεζάνα

Μια αγαπημένη συνταγη

 

Υλικά

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
20 γραμμάρια μαγιά νωπή
1 κουταλάκι αλάτι
200 γραμμάρια νερό

Για τη γέμιση