Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Την Παναγία «Παντάνασσα» προσκύνησαν στη Ρουμανία..ΕΙΚΟΝΕΣ



Ένα αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μπορούν να προσκυνήσουν πλέον οι πιστοί της Μητροπόλεως Τρανσυλβανίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος αγιογραφήθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος και παραχωρήθηκε στην ενορία Βίστρι (Viscri) στη Ρουμανία από οικογένεια πιστών. 

«Είναι μεγάλη ευλογία των πιστών μας και των δωρητών της εικόνας. Οι πιστοί περίμεναν την Ιερά Εικόνα με λουλούδια στα χέρια» δήλωσαν οι ιερείς του Ναού ενώ μετέφεραν την Εικόνα στα χέρια τους σε Ιερά λιτανεία προς την Εκκλησία.

Πολλοί πιστοί και τοπικές αρχές ήταν παρόντες στην εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας.

Το συγκεκριμένο χωριό της Τρανσυλβανίας είναι ένας από τους πιο όμορφους αγροτικούς οικισμούς στη Ρουμανία.

Η θαυματουργή εικόνα, της οποίας το αντίγραφο έχουν πλέον στη Ρουμανία, είναι φορητή του 17ου αιώνα και βρίσκεται στο αριστερό προσκυνητάρι του βορειανατολικού κίονα του Καθολικού της Μονής Βατοπαιδίου. Σύμφωνα με αφηγήσεις συγχρόνων Γερόντων της Μονής, το πρώτο δείγμα ότι η εικόνα έχει ιδιαίτερη χάρη είναι το εξής γεγονός· Μία μέρα ένας νέος μπήκε στον ναό και πηγαίνοντας να προσκυνήσει την εικόνα, άστραψε ξαφνικά το πρόσωπο της Παναγίας και μία αόρατη δύναμη τον έριξε καταγής.

Μόλις συνήλθε, εξομολογήθηκε με δάκρυα στους πατέρες ότι ζούσε μακριά από τον Θεό και επιδιδόταν στην μαγεία. Έτσι, η θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου έπεισε τον νέο να αλλάξει ζωή και να γίνει άνθρωπος θεοφοβούμενος.

Η εικόνα αυτή έχει επίσης την ιδιότητα και την ειδική χάρη από τον Θεό να θεραπεύει την φοβερή ασθένεια του καρκίνου. Είναι γνωστές αναρίθμητες περιπτώσεις καρκινοπαθών που έχουν θεραπευθεί στις μέρες μας, μετά από παράκληση μπροστά στην Παναγία την Παντανάσσα.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Ρουμανία: