Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνέντευξη εκπροσώπου της ΔΙΣ – Διευκρινίσεις για τον εκκλησιασμό – Η σημασία της ασθένειας και η ευκαιρία για ταπείνωση



Η ασθένεια στη ζωή του Χριστιανού, οι δοκιμασίες, η προσευχή και οι θέσεις της ΔΙΣ. Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος, ως Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στην συνέντευξη που έδωσε μέσω skype, ομιλεί για την ορθόδοξη πνευματική θεώρηση της ασθένειας, την προσευχή και την ευκαιρία που μας δίδετε αυτή την εποχή πιο πολύ από ποτέ να συναισθανθούμε την αμαρτωλότητά μας, αλλά και για την μετάνοια.

Την ίδια ώρα δίνει διευκρινίσεις για τα όσα θα ισχύσουν για τους τους πιστούς κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και τον εορτασμό του Πάσχα, βάσει πάντα των όσων είχε ως την ώρα της συνέντευξης, στα χέρια του.

Επίσης, απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται η Εκκλησία καθόλο το τελευταίο και τωρινό χρονικό διάστημα της κρίσης της πανδημίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Κάμερα – Μοντάζ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη

ΠΗΓΗ:orthodoxianewsagency.gr