Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

ΔΙΣ



Ολοκληρώνει τη θητεία της η ΔΙΣ – Τα φλέγοντα θέματα, η νέα σύνθεση και οι προκλήσεις

Συνεδριάζει το διήμερο 24-25 Αυγούστου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τελευταία φορά με την τρέχουσα σύνθεση.



ΔΙΣ: Με ευχές στον Αρχιεπίσκοπο και αναφορές στην Ουκρανία και στην Αγία Γη η πρώτη ημέρα

Με αναφορές στην Ουκρανία και στην Αγία Γη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης ημέρας (Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου) της τακτικής συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου για το μήνα Φεβρουάριο. Ακόμα, η Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.



Ο αμετανόητος Μόσιαλος οι σιωπηλοί φίλοι και “το ανώδυνο σατυρικό σκίτσο;….”

-Ονόμασαν το υβριστικό σκίτσο Μόσιαλου ανώδυνο σατυρικό

-Αντιδράσεις – φωνή βωόντος….

Έχουν περάσει μέρες τώρα που ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό το γνωστό σε όλους υβριστικό σχόλιο για το Μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.



Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα, παρουσία Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021.



Ιλίου για τους εμβολιασμούς: «Θα συμβάλουμε στο μέτρο που μπορούμε»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας μίλησε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και σχολίασε το θέμα του εμβολιασμού και την επικείμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ακόμα μίλησε για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τις δηλώσεις που έκανε.



Με περιορισμούς ανοιχτοί οι Ναοί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων – Τι αναμένεται για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα