Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση Μπακογιάννη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο



Τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη, τις νέες δομές που δημιουργούνται για τον λόγο αυτό, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την τουριστική προβολή της και την ενίσχυση της οικονομίας της, συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Κώστας Μπακογιάνης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανέπτυξε στον κ.κ. Βαρθολομαίο τον σχεδιασμό του για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού και την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Περιφέρεια για την προστασία του περιβάλλοντος, με τον κ. Μπακογιάννη να τονίζει ότι τα θέματα περιβάλλοντος αποτελούν όχι μόνο προτεραιότητα για τη διατήρηση της ισορροπίας σε ολόκληρη την περιοχή και τη χώρα, αλλά και εργαλεία ήπιας και υγιούς ανάπτυξης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Παναγιώτατο που άκουσε με προσοχή τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Στερεά Ελλάδα όσο και τις προσπάθειες που κάνουμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του για όλα εκείνα που κάνουμε στην Περιφέρειά μας για τη διατήρηση και την ανάδειξη των θρησκευτικών μας μνημείων και τη στήριξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας, αλλά και να συζητήσουμε για τις ενέργειές μας για το περιβάλλον, θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Τον περιφερειάρχη συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Ταγκαλέγκας.