Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συγκινημένοι οι Ιεράρχες από την παράδοση του Παναγίου Τάφου του Ιησού


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η τελετή για την παράδοση στο κοινό του πλήρως αποκατεστημένου από Έλληνες επιστήμονες, Παναγίου Τάφου του Ιησού στην Ιερουσαλήμ. 
 
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ Θεόφιλος στην έναρξη της τελετής της παράδοσης του Ιερού κουβουκλίου τόνισε την σοβαρότητα του έργου, την σημαντική δουλειά την επιστημόνων του εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και δήλωσε συγκινημένος από τα ευρήματα.
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαιος στην ομιλία του για την παράδοση του Πανάγιου  Τάφου από την επιστημονική ομάδα στο Πατριαρχείο συγκινημένος τόνισε μεταξύ άλλων:

 

"Μένουμε έκθαμβοι από το έργο και την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου  και γινόμαστε μια ψυχή αφού είδαμε αυτό το έργο να οκοκληρώνεται .

Αφού είδαμε τις μυροφόρες να αποκαλύπτονται στις αγιογραφίες του ιερού Κουβουκλίου και τα ευρήματα από την επιστημονική ομάδα του εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου νιώθουνε απέραντη συγκίνηση".
 
Στη συνέχεια έδωσε  συγχαρητήρια στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ Θεόφιλο και αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρισκόταν επίσης στην τελετή παράδοσης , θυμίζοντας του ότι είναι πρωθυπουργός σε μια ορθόδοξη χώρα της οποία  πρέπει να ηγείται  με ανάλογα συναισθήματα.