Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

παναγιος"Κάναμε το χρέος μας στην ανθρωπότητα": Η Αντωνία Μοροπούλου ξεκαθαρίζει στο BriefingNews ότι δεν ζητάει άλλα χρήματα για τον Πανάγιο Τάφο

Η υπέρλαμπρη εκδήλωση παράδοσης του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου ολοκληρώθηκε και χιλιάδες προσκυνητές σπεύδουν να θαυμάσουν από κοντά, το αναστηλωμένο από τη διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ μνημείο αλλά και τις συγκλονιστικές εικόνες που αποκαλύφτηκαν και οι οποίες για αιώνες βρίσκονταν καλυμμένες από το μαύρο μανδύα που είχαν δημιουργήσει ο καπνός των κεριών και των καντηλιών, η υγρασίΗ προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο (Φωτό)

Τον Πανάγιο Τάφο προσκύνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λίγο πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη από την Ιερουσαλήμ.
 
Μαρία Γιαχνάκη Ιεροσόλυμα 
 
Ο Παναγιώτατος γονάτισε και στον Γολγοθά όπου παρέμεινε αρκετή ώρα προσευχόμενος.
 


Συγκινητικές στιγμές από νωρίς το πρωί στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα από τους πιστούς (Φωτό)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Προσκυνητές από ολόκληρο τον κόσμο καταφθάνουν και με υπομονή περιμένουν στις ατέλειωτες ουρές προκειμένου να γονατίσουν στο Ιερό Προσκύνημα και να προσευχηθούν προσδοκώντας ο καθένας στο δικό του θαύμα.

Αποστολή Ιεροσόλυμα Πέπη ΟικονομάκηΣυγκινημένοι οι Ιεράρχες από την παράδοση του Παναγίου Τάφου του Ιησού

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η τελετή για την παράδοση στο κοινό του πλήρως αποκατεστημένου από Έλληνες επιστήμονες, Παναγίου Τάφου του Ιησού στην Ιερουσαλήμ. 
 


Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τελετή στον Πανάγιο Τάφο

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.Παγκόσμια συγκίνηση για τον Πανάγιο Τάφο: Σήμερα παραδίδεται αποκατεστημένος από τους Ελληνες επιστήμονες στους χιλιάδες προσκυνητές

Πλήρως αποκατεστημένο και έτοιμο να δεχτεί ξανά τους αμέτρητους προσκυνητές που συρρέουν καθημερινά στα Ιεροσόλυμα είναι πλέον το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου μετα τις πολυμηνες εργασιες της διεπιστημονικής ομάδας του Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου. 

Αποστολή Ιεροσόλυμα Πέπη Οικονομάκη