Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 -

τάφος

 

Καταστροφές στον τάφο του Κώστα Βουτσά – Τι λένε η πρώην σύζυγος και η αδελφή του ηθοποιού

Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στον τάφο του Κώστα Βουτσά, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Super Κατερίνα».

Η πρώην σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Εύη Καραγιάννη, δήλωσε σοκαρισμένη, με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου να δείχνει πλάνα από τις καταστροφές από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.«Ο πάπυρος φέρεται να λέει ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρίσκεται κοντά στο τέμενος των Μουσών»

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αι. μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε στην Ακαδημία όπου ζούσε τον περισσότερο χρόνο της ζωής του.Αρχαίοι πάπυροι αποκαλύπτουν που ακριβώς βρίσκεται ο τάφος του Πλάτωνα

Ερευνητές του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών μπόρεσαν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα, βασιζόμενοι σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο (Ηράκλειο), κοντά στην Νάπολη.Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Είμαι σίγουρη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στη Βεργίνα»

Τη βεβαιότητά της πως ο Μέγας Αλέξανδρος και όχι ο Φίλιππος ο Β, είναι θαμμένος στη Βεργίνα εκφράζει η διακεκριμένη ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.Ο Άγιος Λάζαρος: Ο μοναδικός Άνθρωπος με δύο τάφους

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Ανάσταση του Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου και πρώτου Επισκόπου Κιτίου.