Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τραγούδησε με τους Αραβόφωνους το Petit papa Noël - Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Οι Αραβόφωνοι του Ντάχερ υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 ο εντυπωσιακός ναός των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ ήταν κατάμεστος από πιστούς. Η χορωδία έψαλλε κλασικά Χριστουγεννιάτικατραγούδια. Επίσημος προσκεκλειμένος ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’.

Καλλίφωνοι νέοι καθήλωσαν με τους Χριστουγεννιάτικους ύμνους τους πιστούς, τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’, τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, πολλούς ιερείς του Πατριαρχείου, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχάλη Διάμεση, της Κύπρου κ. Χάρη Μορίτση, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας ΚαΪρου κ. Χρήστο Καβαλή, και των Αραβόφωνων, τον νυν Πρόεδρο κ. Fareed Khoury και τον τέως κ. Rober Housny.

 

Αξιζει να σημειωθεί ότι οι Αραβόφωνοι επεφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και προεδρο της Ε.Κ.Κ κ.Χρήστο Καβαλή, ο οποίος χαίρει εκτίμησης και σεβασμού.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας ενθουσιασμένος, λίγο πριν το τέλος της συναυλίας, σηκώθηκε και παρότρυνε τους πιστούς του ναού να κάνουν το ίδιο προκειμένου να τραγουδήσουν το τραγούδι ‘Petit papa Noël’.

 

Το χαμόγελο είναι το γνώρισμα  του Χριστιανού

Ευχαρίστησε τους νέους της χορωδίας που όπως είπε χαρακτηριστικά ταξίδεψαν όλους τους πιστούς στη χώρα της Βηθλέεμ. Παραλίγο να αρχίσω να χορεύω όπως στην Αφρική, διότι πριν από ένα μήνα επέστρεψα από την Αφρική. Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος πατέρας στη Σιέρα Λεόνε, οκτώ χιλιάδες παιδάκια βρήκαν μια καλύβα να μείνουν τα βράδυ. Αυτά είναι τα ευτυχισμένα παιδιά όλου του κόσμου.

Τώρα παιδιά μου αναχωρώ για την Αλεξάνδρεια. Αύριο θα πρέπει να χειροτονήσω έναν νέο επίσκοπο. … Ένα παιδί της Αφρικής για την Ουγκάντα. Αυτή είναι η Εκκλησία μας, να δίνει πατέρες στην Εκκλησία. Θα ήθελα να υψώσω το χέρι μου και να σας ευλογήσω. Αυτά τα Χριστούγεννα να είναι γεμάτα φως και αγάπη να είναι γεμάτα ελπίδα. Να μάθουμε να χαμογελάμε. Το χαμόγελο είναι το γνώρισμα του Χριστιανού…».

 

Πηγή: ekkairo.org/ Κάτια Τσιμπλάκη