Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

πατριαρχης Αλεξανδρειας



Στον δρόμο για τις κάλπες: Οι σχέσεις της Εκκλησίας με τη Πολιτεία την 4ετία που πέρασε..

Η θητεία της κυβέρνησης πλέον έληξε, οι νέοι υπηρεσιακοί υπουργοί αναλαμβάνουν καθήκοντα. Το κύριο έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η προετοιμασία και η διενέργεια εθνικών εκλογών, μπορεί, ωστόσο, να διαχειριστεί και έκτακτες περιστάσεις αλλά και τρέχοντα ζητήματα και να λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν.



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την Ρωσική εισπήδηση στην Αφρική

Η Ρωσία χρησιμοποιεί το Πατριαρχείο Μόσχας με τη μορφή της soft power. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.



Βηθλεέμ: Τα Χριστούγεννα στον τόπο Γέννησης του Ιησού (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ανήμερα του Σαββάτου 25 Δεκεμβρίου 2022/7 Ιανουαρίου 2023 οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την ακολουθία του Όρθρου στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος.



Συγχαρητήρια και ευλογία σε Αντετοκούνμπο και Καραλή

Με επιστολή Του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β ‘, εκφράζει τα συγχαρητήριά Του, επί τη ευκαιρία των πρόσφατων επιτυχιών των Ελλήνων Αθλητών Γιάννη Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλή και δηλώνει πως η ζώσα εκκλησία ενώπιον της σύγχρονης πραγματικότητας, παρακολουθεί και στηρίζει με τον πνευματικό της λόγο και τον αγαπητικό της ρόλο, όλες τις εκφάνσεις της ανθ



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για την ταινία «Man of God»

Βαθιά συγκινημένος παρακολούθησε την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” που περιγράφει τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.



Ο Νικήτας Τσακίρογλου ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζονται αυτές τις μέρες τα γυρίσματα της ταινίας της «Ο Άνθρωπος του Θεού» («Man of God»), που πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου.