Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Να προσευχηθούμε από το σπίτι για όλη την ανθρωπότητα»



Τηλεοπτικό μήνυμα με αναφορά στην πανδημία του κορωνοϊού απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος τόνισε πως σε αυτή τη δοκιμασία δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει ο λόγος της Εκκλησίας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους αυτούς που εργάζονται με αυτοθυσία όλες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σε άλλο σημείο απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μείνουμε στο σπίτι. Να προφυλαχτούμε και να προφυλάξουμε τους γύρω μας. Εκεί ο κάθε ένας και η κάθε μια να προσευχηθεί για όλη την ανθρωπότητα στηριζόμενοι στη δύναμη της πνευματικής μας ενότητας».

Ο Παναγιώτατος καταλήγοντας σημείωσε πως: «η Εκκλησία μας εύχεται για την αποθεραπεία των ασθενών, για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, αλλά και για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των οικογενειών αυτών που επλήγησαν. Και αυτή η δοκιμασία θα περάσει. Θα φύγουν τα σύννεφα και ο ήλιος της δικαιοσύνης θα εξαλείψει τη θανατηφόρα επίδραση του ιού, όμως η ζωή μας θα έχει αλλάξει. Και η δοκιμασία είναι μια ευκαιρία να αλλάξει προς το καλύτερο».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε σήμερα το πρωί να κλείσουν όλοι οι Ιεροί Ναοί  και όλες οι Ιερές Μονές ανά τον κόσμο που υπάγονται στην εκκλησιαστική του δικαιοδοσία. Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων που ήδη πήραν μερικές επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, σήμερα γενικεύεται για όλες τις επαρχίες η εκκλησιαστική απόφαση και εντολή να ανασταλούν όλες οι ιερουργίες, εκδηλώσεις και τελετές, μέχρι τέλους Μαρτίου, εκτός από την προσωπική προσευχή των Χριστιανών στους ναούς που θα παραμείνουν ανοικτοί όπως μέχρι τώρα.

Παρακολουθήστε το μήνυμα του Παναγιωτάτου:

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr