Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 -

Οικουμενικό ΠατριαρχείοΔείτε live: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και το “Άξιον Εστίν” στην Κομοτηνή – Ο Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας στη Θεοτόκο

(Συνεχής ενημέρωση…)

Θερμή υποδοχή και τιμές αρχηγού κράτους επιφυλάσσει η Κομοτηνή στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Κομοτηνή και Σάπες.Σε κρίσιμη περίοδο για τα Εθνικά θέματα ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχεται την εικόνα “Άξιον Εστί” στην ακριτική Κομοτηνή

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Εθνικά Θέματα, η Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστί» μεταφέρεται από το σπίτι της, το Πρωτάτο του Αγίου Όρους, στην Θράκη για να εμψυχώσει τους ακρίτες της Κομοτηνής και όλους τους Έλληνες.Η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη στη σειρά “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί κατά την ομιλία του στα Θυρανοίξια του ναού του Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα και στην τηλεοπτική σειρά “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό” μια παραγωγή του Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός η οποία προβλήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο και καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε ηλικίας.Οικουμενικός Πατριάρχης από την Αγία Κυριακή Κοντοσκαλίου για Ουκρανία: «Προσευχόμεθα νυχθημερόν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος»

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε σήμερα, 7 Ιουλίου 2022, με την ευκαιρία της ιεράς μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Ναό της Κοινότητας Κοντοσκαλίου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Μ. Σύγκελος κ. Ιάκωβος.Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία στο Πρωτάτο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος.

Αποστολή Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Επιμέλεια: Νικόλαος ΖαΐμηςΔεύτερη ημέρα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος – Η υποδοχή και η συγκίνηση από το Περιβόλι της Παναγίας

Στο Άγιον Όρος βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος έγινε αρχικά δεκτός στο λιμάνι της Δάφνης από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ.