Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ιος



Κοκτέιλ ιών στη Βραζιλία – Ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων

Ανησυχία έχει προκαλέσει το νέο κοκτέιλ ιών στη Βραζιλία, με τον αριθμό των κρουσμάτων να προκαλούν μεγάλη ανησυχία, θέτοντας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνολικά έξι πολιτείες της χώρας.



Πρώτος θάνατος από την «ευλογιά της Αλάσκας» – Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2015 και προκαλεί ήπια συμπτώματα

Εδώ και εννέα χρόνια οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Αλάσκας γνωρίζουν για έναν σπάνιο ιό, που προκαλεί μια σχετικά ήπια ασθένεια στην περιοχή Φέρμπανκς. Ένα πρόσφατο κρούσμα σε μια άλλη περιοχή της πολιτείας, όμως, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τον ιό, ο οποίος είναι γνωστός ως «η ευλογιά της Αλάσκας».



«Ευλογιά της Αλάσκα»: Ποια είναι τα συμπτώματα του νέου ιού – Άγνωστο πώς μεταδίδεται (φώτο-βίντεο)

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ για την πιθανότητα εξάπλωσης της «ευλογιάς της Αλάσκα» (Alaskapox), καθώς έχει ήδη επιβεβαιωθεί το πρώτο θύμα του νέου ιού, ενώ είναι άγνωστο το πώς μεταδίδεται.



Αυτά είναι τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 – Πώς μεταδίδεται

Η γρίπη που ονομάστηκε Η1Ν1, οφείλεται σε έναν ιό που εμφανίστηκε το 2009 και προσβάλλει τους ανθρώπους.

Αρχικά, η γρίπη ονομάστηκε γρίπη των χοίρων, γιατί ο ιός περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε έναν συνδυασμό που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα.



Περού: Αποκαλύφθηκε νέος ιός που προκαλεί νόσο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της ελονοσίας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές του Περού, καθώς αποκαλύφθηκε ένας νέος ιός που προκαλεί νόσο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της ελονοσίας.



Κίνα: Επαναφέρει τις μάσκες και τις κοινωνικές αποστάσεις μετά τη μυστηριώδη πνευμονία που «χτυπάει» κυρίως παιδιά

Η Κίνα, επαναφέρει τις μάσκες και τις κοινωνικές αποστάσεις μετά το ξέσπασμα της πνευμονίας – αίνιγμα που προσβάλλει κυρίως παιδιά.

Πολλοί εξ αυτών νοσηλεύονται με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».