Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 -

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Ο Θεός δέχεται τον άνθρωπο έστω και την τελευταία στιγμή»Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος μίλησε στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στην διπλή υποβάθμιση του Λαβάρου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, την Ελληνική Επανάσταση ενώ σχολίασε και την επικαιρότητα και αναφέρθηκε στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την πνευματική προετοιμασία για το Άγιο Πάσχα. 

Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή: 

O Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ανέλυσε τα κορυφαία γεγονότα που σηματοδότησαν την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Συγκεκριμένα στάθηκε στη μυστική συνέλευση στη Βοστίτσα, στην καθοριστική μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου αλλά και στην ύψωση του Λαβάρου της Επανάστασης ενώ τόνισε την διπλή υποβάθμιση του Λαβάρου κατά την παρέλαση για την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Έπειτα αναφερόμενος στον κορωνοϊό και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πόσο ο ιός έχει αλλάξει την κοινωνία και την ψυχολογία των νέων ενώ στάθηκε στο πόσο έχει στοχοποιηθεί τόσο η Εκκλησία όσο και τα Ιερά και τα Όσια.

Επιπλέον μιλώντας για την δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό σημείωσε ότι κατηγορήθηκε ενώ εξήγησε ότι είναι εύκολο να κολλήσεις ιδίως όταν κυκλοφορείς ανάμεσα στον κόσμο και όχι μέσα στην Εκκλησία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και για το πώς ο Χριστιανός μπορεί να τηρεί μια προσεκτική ζωή και να προετοιμαστεί για το Άγιο Πάσχα έστω και αργά. Τόνισε ιδιαίτερα ότι «η προσευχή και η μετάνοια είναι αυτή που θα μας προετοιμάσει, φτάνει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό» ενώ σε άλλο σημείο παρότρυνε: «Να προσευχόμαστε στον Θεό να μας δίνει μετάνοια».