Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

7 °C

Σήμερα, 28. Ιανουαρίου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΜητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος: «Κομμάτια από τη σάρκα μας τα λείψανα των Αγίων, οι εικόνες και τα θυμιατά»

Την ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, σπουδαία ημέρα για ολόκληρη την Καβάλα και τον ελληνισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Με τρεμάμενη φωνή για το άφθαρτο σκήνωμα του Γέροντος Βησσαριώνος του Αγαθωνίτου

Στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη, μίλησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Γέροντας Γερμανός, όπου με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τα γεγονότα και τις στιγμές της παλαιότερης και ευρέως γνωστής στο πανελλήνιο αποκαλύψεως του αφθάρτου σκηνώματος του μακαριστού Γέροντος Βησσαριώνος του Αγαθωνίτου.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Ο ακρίτας της Ερήμου: «Οι Αγιοταφίτες φυλούν τα προσκυνήματα και σηκώνουν την Ελληνική Σημαία»

 Ο Άγρυπνος Φρουρός του Φρέατος του Ιακώβ: «Η Ελλάδα είναι η Μητέρα της Ορθοδοξίας»

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Φρέατος του Ιακώβ Γέροντας Ιουστίνος φιλοξενήθηκε από την Μαρία Γιαχνάκη στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία».Μητροπολίτης Δράμας: «Χωρίς τον λαό είναι κολοβωμένη η Θεία Λατρεία»

Στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» φιλοξενήθηκε από τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το κλείσιμο των Ιερών Ναών.

Ακούστε το απόσπασμα:Χρήστος Προσύλης: To London Greek Festival αποτελεί ένα άνοιγμα στο διεθνές δίκτυο

Στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη Μαρία Γιαχνάκη μίλησε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Λονδίνου London Greek Festival κ. Προσύλης Χρήστος. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες του για την υποβολή ταινιών για τα βραβεία, ενώ σημειώνεται πως δεν υπάρχει κάποια θεματική για τις ταινίες.