Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Mε τιμές αρχηγού κράτους η Αγία Ζώνη στην Χαλκίδα



Λιγο μετα τις 5 το απόγευμα πλήθος κόσμου υποδέχθηκε με δάκρυα στα μάτια την Αγία Ζώνη της Παναγίας η οποία έφθασε απο την Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου στο Βασιλικό της Χαλκίδας !

Το Ιερο κημείλιο που φυλάσσεται στο περιβόλι της Παναγίας συνόδευσε ο ηγούμενος της Μονης Αρχιμανδριτης Εφραίμ ! Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Χαλκιδος σώματα ασφαλείας μαθητές ο δήμαρχος και τοπικοί άρχοντες !

 

Πιστοί απο ολη την Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας το Σάββατο στην Χαλκίδα! Άνθρωποι που ζητούν παρηγοριά και ανάπαυση πνευματική αλλα κυρίως ευλογία...

Άνθρωποι που τις δύσκολες μερες που διανύουμε θέτουν τον εαυτό τους πιο πολυ από ποτέ υπό την σκέπη της Παναγίας και την παρακαλούν καθημερινά για οτι κουβαλάει ο καθένας μέσα του!

Η Αγία Ζώνη οπως εχει καταγραφεί , θαυματουργικά βοήθησε άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί. Η Ιερά Μεγίστη Μονη Βατοπαιδίου στην οποία φυλάσσεται, έχει γίνει δέκτης πλειάδας επιστολών απο ζευγάρια που καταθέτουν την μαρτυρία τους για το θαύμα που βίωσαν. Και ειναι συγκινητικό να νιώθει κανείς την ευγνωμοσύνη των ζευγαριών αυτών να γινεται μαρτυρία για ενα θαυμαστό γεγονός.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6:30 το απόγευμα η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί επισήμως στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, οπότε, στις 8.00 το πρωί θα αναχωρήσει, με τον ίδιο (της υποδοχής) επίσημο τρόπο και οπωσδήποτε την συμμετοχή των Αρχών και των πιστών χριστιανών, για το Άγιον Όρος.

Οι ανωτέρω Ιεροί Ναοί, καθ’ όλες τις ημέρες της παρουσίας της Αγίας Ζώνης εις Αυτούς, θα παραμένουν ανοικτοί, όλο το εικοσιτετράωρο, για την διευκόλυνση των προσκυνητών, ενώ θα τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία, ανά δίωρο η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία, συμφώνως προς το κατωτέρω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ώρα 5:00 µ.µ.:

Επίσηµος Υποδοχή της Αγίας Ζώνης εις την Πλατείαν έµπροσθεν του Ι. Ναού Κοιµήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού. ∆έησις - Προσφωνήσεις.

ώρα 6:00 µ.µ.:

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεµεσού κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

ώρα 8:30 µ.µ.:

Ιερά Αγρυπνία προς τιµήν της Αγίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. ∆αµασκηνού Παπακωνσταντίνου, Εφηµερίου του Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος (πέρας 2:30 πρωϊνή).

ώρα 4:00 π.µ.:

Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ώρα 7:00 π.µ.:

Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεµεσού κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

ώρα 12:00 µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 2:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 3:00 µ.µ.:

Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας και αµέσως µετά Επίσηµος αναχώρησις της Τιµίας Ζώνης δια τον Μητροπολιτικόν Ι. Ναόν Αγίου ∆ηµητρίου Χαλκίδος.

ώρα 6:30 µ.µ.:

Υποδοχή της Αγίας Ζώνης εις τον Μητροπολιτικόν Ι. Ναόν Αγίου ∆ηµητρίου Χαλκίδος.

ώρα 7:00 µ.µ.:

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. ∆ΙΟΝΥΣΙΟΥ και συγχοροστατούντων των Σεβασµιωτάτων Μητροπολιτών Λεµεσού κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ώρα 10:00 µ.µ.:

Ιερά Αγρυπνία προς τιµήν της Αγίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. Γαβριήλ Εµµανουηλιδη, Ηγουµένου Ι. Μ. Οσίου ∆αβίδ Γέροντος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ώρα 7:00 π.µ.:

Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεµεσού κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και συνιερουργούντων των Σεβασµιωτάτων Μητροπολιτών, Κορίνθου κ. ∆ΙΟΝΥΣΙΟΥ και Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ώρα 12:00 µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 2:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 4:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 7:00 µ.µ.:

Εσπερινός και Παράκλησις της Παναγίας και Κτιτορικόν Μνηµόσυνον, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. Μιχαήλ Σταθάκη, Εφηµερίου Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Ν. Ψυχικού.

ώρα 10:00 µ.µ.:

Ιερά Αγρυπνία προς τιµήν της Αγίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. Νικοδήµου Πόγκα, Πρωτοσυγκέλλου Ι. Μ. Καρυστίας.

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ώρα 7:00 π.µ.:

Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. Ιωάννου Καραµούζη, Ιεροκήρυκος.

ώρα 12:00 µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 2:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 4:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 6:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.

ώρα 9:00 µ.µ.:

Ιερά Αγρυπνία προς τιµήν της Ελευθερωτρίας Θεοµήτορος, ιερουργούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος
κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ώρα 7:00 π.µ.:

Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας και αµέσως µετά αναχώρησις της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ δια το Άγιον Όρος.

Όλα τα χρηματα απο τα κεριά θα παραμείνουν στην Μητρόπολη που φιλοξενεί την Αγία Ζώνη για το κοινωνικό της έργο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ:

http://www.briefingnews.gr/orthodoxia/gennise-ena-koritsaki-me-thaymasto...

http://www.briefingnews.gr/orthodoxia/thaymata-tis-agias-zonis

http://www.briefingnews.gr/orthodoxia/titlos-i-thaymatoyrgi-agia-zoni-ha...