Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με προσευχή η Λιονάκη αντιμετώπισε την άρνηση της μητέρας της



Η μάνα της Ναταλίας Λιονάκη προσπάθησε να κρατήσει την κόρη της μακριά από το μοναχισμό αλλά δεν τα κατάφερε διότι ήταν τόσο ισχυρό το κάλεσμα που ένιωθε η ηθοποιός που κανείς στον κόσμο δεν μπορούσε να της το επισκιάσει.

Προσπάθησε αρκετές φορές να συνετίσει το παιδί της. Αρρώσταινε, την ζητούσε πίσω να πάει να τη δει. Έπαιρνε το αεροπλάνο και πήγαινε στην Κρήτη για να ξημεροβραδιάζεται έξω από το μοναστήρι περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες για να δει το παιδί της.

Ξεροστάλιαζε μέσα στο κρύο γραπωμένη από τα κάγκελα μην τυχόν και δει τη φιγούρα της να κινείται στον προαύλιο χώρο αλλά μάταια.

Η Ναταλία που σήμερα πια είναι η αδελφή Φεβρωνία, ήταν κλεισμένη στο κελί της και προσευχόταν γονατιστή πρώτα για τη μητέρα της, για να φωτίσει ο Θεός το σκότος της ψυχής της και να της δώσει υπομονή και κατανόηση και μετά για τις αμαρτίες της , μετανοώντας κάθε λεπτό.

Τότε η μητέρα της είχε γίνει εχθρός αμετανόητος για όποιον βρισκόταν μέσα στο μοναστήρι διότι ο ανθρώπινος εγωισμός και η υπερβολική αγάπη της μάνας, δεν την άφηνε να δει πως το παιδί της είχε ακολουθήσει έναν δρόμο που ανάπαυε την ψυχή της.

Αργότερα και παρά τις προσπάθειες που έπεφταν στο κενό ή μητέρα της μαθαίνει ότι το παιδί της είναι στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Φεύγει με βραδινή πτήση για να την επισκεφθεί πιστεύοντας ότι κάτι έχουν κάνει στο παιδί της διότι πάντα ο πειρασμός ήταν αυτός που της δημιουργούσε κακούς λογισμούς.

Φτάνοντας στο δωμάτιο του νοσοκομείου βρίσκει τη Ναταλία διπλωμένη από τον πόνο ανάμεσα σε μοναχές που την φρόντιζαν.

Η Ναταλία εξεπλάγην που είδε τη μητέρα της και της είπε ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το ταξίδι για να την δει ούτε να ανησυχεί για αυτήν.

Εκείνη μάλιστα τη φορά ήταν που η Ναταλία της είπε ότι, ό, τι και αν κάνει όσο κι αν ανησυχεί , εκείνη θα ακολουθήσει τον δρόμο του Μοναχισμού διότι είναι το μόνο που την κρατά ζωντανή και δυνατή μέσα της . Το μόνο που θα την κάνει αιώνια ευτυχισμένη.

Η μητέρα της μετά από όλα αυτά τα χρόνια της άρνησης και της προσπάθειας να πάρει πίσω το παιδί της τελικά στάθηκε δίπλα στη Ναταλία που με τη βοήθεια του Θεού έγινε Μοναχή Φεβρονία τον περασμένο Αύγουστο στην Κένυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Η ιστορία της ηθοποιού Λιονάκη πριν γίνει Μοναχή Φεβρωνία - Oλη η αλήθεια (Φωτό+Βίντεο)

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την "μεταμόρφωση" της Λιονάκη σε μοναχή Φεβρωνία (Φωτό+Βίντεο)

Ναταλία Λιονάκη: Ακολούθησα το μοναχισμό γιατί πλημμύριζα από χαρά και φως