Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η ιστορία της ηθοποιού Λιονάκη πριν γίνει Μοναχή Φεβρωνία - Oλη η αλήθεια (Φωτό+Βίντεο)



Μετά από περίπου έξι χρόνια δοκιμασίας στην μοναστική ζωή η Ναταλία Λιονάκη , η ηθοποιός που απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την επιλογή της να ακολουθήσει τον δρόμο του μοναχισμού, εκάρη Μοναχή στην Κένυα.

Η νεαρή ηθοποιός είχε πάρει αυτήν την απόφαση κόντρα στην αντίδραση των γονιών της και του περιβάλλοντός της που όταν πριν από μερικά τους ανακοίνωσε την απόφασή της εκείνοι έκαναν τα πάντα να της αλλάξουν γνώμη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Ναταλία και οι γονείς της δεν μιλούσαν αφού εκείνη είχε φύγει από το σπίτι και είχε βρει καταφύγιο σε μοναστήρι της Χερσονήσου στην Κρήτη προσπαθώντας να εστιάσει στο στόχο της και να ανταποκριθεί στο θείο κάλεσμα.

Την περίοδο μάλιστα που η Ναταλία βρισκόταν στο μοναστήρι, τηλεοπτικοί σταθμοί και δημοσιογράφοι κατέφθαναν εκεί καθημερινά για να την δουν και να καταγράψουν την εικόνα της .

Εκείνο μάλιστα το διάστημα ακόμη και η μητέρα της έφτανε εκεί μαζί με τους δημοσιογράφους καταγγέλλοντας το συγκεκριμένο μοναστήρι για προσηλυτισμό κι έτσι το θέμα είχε πάρει διαστάσεις.

Η Ναταλία όμως ήταν ενήλικη και οι καταγγελίες για τον ηγούμενο και το μοναστήρι δεν ήταν ικανές να αποκόψουν την Ναταλία από την πορεία της.
Λίγες φορές επισκέφθηκε το σπίτι της παρά τα κλάματα και τα παρακάλια της μητέρας της και μάλιστα μοίρασε τα προσωπικά της αντικείμενα , τα βιβλία της ακόμη και τα ρούχα της σε άτομα που επέλεγε εκείνη. Ακόμη και τους αγαπημένους της τόμους για τα έργα του Νταλί έδωσε τον οποίο υπεραγαπούσε.
Η Λιονάκη έπειτα ακολουθώντας τις καθοδηγήσεις του πνευματικού της πέρασε την δοκιμασία ως μοναχή, ξεπέρασε όλα όσα της είχαν προσάψει για ψυχασθένειες, σύγχυση, προσηλυτισμό και ως δόκιμη μοναχή αυτά τα χρόνια δεν ξέφυγε από τον στόχο της που ήταν να την αξιώσει ο Θεός να γίνει κανονική μοναχή.

Η μητέρα της μετακόμισε στο εξοχικό τους στο Αλεποχώρι για να είναι κοντά σε ένα μοναστήρι στα Μέγαρα όπου και η Ναταλία ήταν εκεί ως δόκιμη κι έτσι η κατάσταση μπήκε σε μια σειρά ώσπου ήρθε η ώρα που η Ναταλία έλαβε το μικρό σχήμα της Μοναχής.

Η κουρά της έγινε στην Κένυα , αμίλητη και ταπεινή, μάζεψε τα μακριά μαλλιά της κότσο, έβαλε το ζωστικό και το πολυσταύρι και εκάρη μοναχή με το όνομα Φεβρωνία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα.

Η διαδικασία της μοναχικής «κουράς» έγινε από τον κρητικής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄και τον πρωτοσύγκελο Aθανάσιο στο Κισούμου της δυτικής Κένυας, τον Αύγουστο που μας πέρασε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, όταν έγινε γνωστό πως η πρωταγωνίστρια του σήριαλ του Mega «Φιλοδοξίες», παράτησε τα εγκόσμια για να μονάσει σε μοναστήρι στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης.Το θέμα απασχόλησε για καιρό τηλεοπτικές εκπομπές και περιοδικά και πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν η μητέρα της κατήγγειλε δημόσια τον ηγούμενο Απόστολο, επικεφαλής της μονής, για προσηλυτισμό και οικονομική εκμετάλλευση της κόρης της.

Ο ίδιος ο ηγούμενος είχε μιλήσει για όσα ακούγονται και για την απόφαση της ηθοποιού. Είχε γνωρίσει τη Ναταλία όταν πήγε μαζί με συναδέλφους της να προσκυνήσουν σε ένα μοναστήρι που ήταν ηγούμενος στο παρελθόν.

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε». Οσο για τους ισχυρισμούς της μητέρας περί οικονομικής εκμετάλλευσης, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη». Αναφερόμενος δε στην καθημερινότητα της Ναταλίας στο μοναστήρι, είχε δηλώσει πως ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη.

Σημείωνε μάλιστα πως η Ναταλία είχε χαρίσει όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της σε φίλες της και είχε κρατήσει μόνο τα βιβλία της, τα οποία πρόσφερε στη βιβλιοθήκη της μονής.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, πως τη συγκεκριμένη μονή επέλεγαν γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου και καλλιέργειας, όπως η Ναταλία
Στις αρχές του 2010 και μετά από μια σοβαρή περιπέτειας της μητέρας της, με την υγεία της, η ηθοποιός επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι στο Παγκράτι και ασχολούνταν με τα κεντήματα προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.

Η σελίδα «ORTHODOX CHURCH DIOCESE OF KISUMU AND WESTERN KENYA» στο facebook προανήγγειλε το γεγονός της χειροτονίας της Ναταλίας Λιονάκη σε «αδελφή Φεβρωνία» με μεγάλη χαρά και ανέβασε ένα βίντεο με την κουρά της.

ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΑΧΗ 

Η Ναταλία Λιονάκη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα με τις θεατρικές σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο, πήρε πτυχίο Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στην καθημερινή σειρά του MEGA 'Φιλοδοξίες' το 2002.

Θεατρικά συνεργάστηκε με τον Σταμάτη Φασουλή στην παράσταση 'Το Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές' την περίοδο 2006-2007.

Στις 21 Ιανουαρίου 2008 βγήκε στις αίθουσες η ταινία του Θανάση Αντωνίου 'Deep End' στην οποία και πρωταγωνιστεί. Συμμετείχε και σε άλλα δημοφιλή σίριαλ, όπως τα «40 κύματα», «Η ώρα η καλή», «Ζωή ξανά» και «Βέρα στο δεξί».

Η ηθοποιός, διατηρούσε δεσμό με τον συνάδελφό της Μάριο Ιορδάνου και αρχικά η απόφασή της να μπει σε μοναστήρι είχε δικαιολογηθεί εξαιτίας του χωρισμού τους. Ωστόσο η ίδια, προκειμένου να ξεδιαλύνει τις φήμες, υποστήριξε κάποια στιγμή ότι δεν είχε καμία ερωτική απογοήτευση με τον Μάριο Ιορδάνου και ότι χώρισε μαζί του πολύ φιλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την "μεταμόρφωση" της Λιονάκη σε μοναχή Φεβρωνία (Φωτό+Βίντεο)

Ναταλία Λιονάκη: Ακολούθησα το μοναχισμό γιατί πλημμύριζα από χαρά και φως

Με προσευχή η Λιονάκη αντιμετώπισε την άρνηση της μητέρας της