Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κοντά στους μελλόνυμφους η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών



Το ξεκίνημα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού θεωρείται μια ευτυχισμένη περίοδος γι’ αυτό και ονομάζεται μήνας του μέλιτος. Το ξεκίνημα όμως αυτό θεωρείται και είναι και μια δύσκολη περίοδος καθώς το ζευγάρι καλείται να προσαρμοστεί σε μια νέα κατάσταση, να αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνεται και από την πραγματικότητα που θέλει τους συζύγους να μπαίνουν στο γάμο απροετοίμαστοι, αγνοώντας πράγματα τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το σύντροφό τους.

Θέλοντας να συζητήσουν με τα ζευγάρια και να στηρίξουν τα πρώτα τους βήματα το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνει ένα βραχύχρονο σεμινάριο που απευθύνεται σε μελλόνυμφα και νέα ζευγάρια με θέμα: «… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».

Το σεμινάριο θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning) και πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Συνάντηση 1η – Τετάρτη 3/11/2021
6:00 – 8:00 μ.μ.
Τι άραγε είναι ο Γάμος;
Ο Γάμος ως Μυστήριο – Μπορεί ο γάμος να αλλάξει τη ζωή μας;

Συνάντηση 2η – Τετάρτη 10/11/2021
6:00 – 8:00 μ.μ.
Η ταυτότητα του νέου ζευγαριού
Ποιοι παράγοντες μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι; Από τι κινδυνεύει ο Γάμος;

Συνάντηση 3η – Τετάρτη 17/11/2021
6:00 – 8:00 μ.μ.
Επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι
Εμπόδια και τεχνικές

Συνάντηση 4η – Τετάρτη 24/11/2021
6:00 – 8:00 μ.μ.
Η σημασία της αυτοεκτίμησης στη διαμόρφωση μιας υγιούς σχέσης

Συνάντηση 5η – Τετάρτη 1/12/2021
6:00 – 8:00 μ.μ.
Οδοδείκτες κοινής πορείας

 

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν οι:

Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. & η κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε ν’ απευθύνεστε στην κα. Μαρία Ξηρουχάκη στο 2130184419 και στο email: [email protected].

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Στο μεταξύ, τα εγκαίνια του Προγράμματος για την πρόληψη της ενδο-οικογενειακής βίας με την επωνυμία «Πρωτοβουλία» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 στα γραφεία του Προγράμματος επί της οδού Κωστή Παλαμά 7, Αθήνα.

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Μετά την τελετή θα υπάρξει ενημέρωση για την ταυτότητα και τον σκοπό του Προγράμματος, που αφορά στην πρόληψη της ενδο-οικογενειακής βίας, καθώς και τον μέχρι τώρα απολογισμό της δράσης του. Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας» είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης.

 

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr