Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αρχιεπισκοπή Αθηνών



Οι «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες» έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του Αρχιεπισκόπου (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών η Μουσική εκδήλωση: “Μικροί Μεγάλοι Έλληνες”.

 



To Άξιον Εστί στην Αθήνα για απαλύνει τον πόνο των Ελλήνων από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη

Προς ευλογία και συμπαράσταση των Ελλήνων που δοκιμάζονται από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται  στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, έρχεται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 27 Μαρτίου.



Δέηση στους Ιερούς Ναούς για τις ψυχές των βιαίως κοιμηθέντων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

«Ἔτι δεόμεθα ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων δούλων τοῦ Θεοῦ, τῶν αἰφνιδίῳ θανάτῳ τελειωθέντων ἀδελφῶν ἡμῶν κατάτήν ἐπισυμβάσαν εἰς τήν Κοιλάδα τῶν Τεμπῶν σιδηροδρομικήν τραγωδίαν καί ὑπέρ τοῦ συγχωρηθῆναι αὐτοῖς πᾶν πλημμέλημα ἑκούσιοντε καί ἀκούσιον».



Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» φέρνει το μήνυμα της αγάπης μοιράζοντας δέματα σε αστέγους στο κέντρο της Αθήνας..

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου εργαζόμενοι και εθελοντές του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», μοιράζουν την περίοδο των Χριστουγέννων δέματα αγάπης σε αστέγους της πρωτεύουσας, προσφέροντας ανακούφιση και ένα χαμόγελο σε  όσους βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας.



Κοντά στους μελλόνυμφους η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Το ξεκίνημα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού θεωρείται μια ευτυχισμένη περίοδος γι’ αυτό και ονομάζεται μήνας του μέλιτος. Το ξεκίνημα όμως αυτό θεωρείται και είναι και μια δύσκολη περίοδος καθώς το ζευγάρι καλείται να προσαρμοστεί σε μια νέα κατάσταση, να αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα.



Συναυλία στο Ηρώδειο: «Από τη Βυζαντινή Κρήτη στο σήμερα»

Μια μουσική διαδρομή με αφετηρία την αρχέγονη, βυζαντινοπρεπή μουσική της Κρήτης και την αποτύπωση της στο σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, με βασικούς συντελεστές τον Βασίλη Σκουλά, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τη Μαρία Τζομπανάκη και την Τατιάνα Παπαγεωργίου.