Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιερώνυμος: Ο σταυρός μας ξεκουράζει, μας ανακουφίζει, δίνει νόημα στη ζωή μας



Στη δύναμη του σταυρού, ο οποίος «μας ξεκουράζει, μας ανακουφίζει, δίνει νόημα στη ζωή μας και μας κάνει καινούργιους ανθρώπους», αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το ιερό προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, όπου τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

 

Συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

«Όποιος πραγματικά θέλει να ζει με το πολίτευμα του σταυρού στη ζωή του, θα πρέπει να θυσιάζεται, να αυτοπροσφέρεται και να χαρίζει τα τάλαντά του, τα χαρίσματά του, τις δεξιότητές του για τον κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως. Να μπορεί να αποδέχεται την ήττα, διότι υπάρχει κάποια άλλη νίκη που λειτουργεί μέσα του», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Θεσπιών και παρότρυνε:

«Να πάψουμε να επικαλούμαστε την παντοδυναμία του Θεού προκειμένου να επικρατήσουν οι προσωρινές μας επιδιώξεις, αλλά αντίθετα να επικαλούμαστε την παντοδυναμία, το έλεος και την αγάπη του Θεού για να δίνεται δυνατότητα ζωής στον κάθε άνθρωπο και να διαχέεται η αγάπη του Θεού σε όλους ανεξαιρέτως». Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να λέμε πως ακολουθούμε το πολίτευμα του σταυρού, όταν δεν έχουμε τη δύναμη να συγχωρούμε ή να βλέπουμε και στους άλλους ανθρώπους ικανότητες, αλλά και τον θησαυρό που κρύβουν μέσα τους».

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής δήλωσε χαρούμενος και ευγνώμων για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο προσκύνημα του Χριστού και στη μοναδικότητά του, «που πηγάζει από το γεγονός ότι είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο του Χριστού».