Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 -

ΟρθοδοξιαΔιεθνής Ημέρα Δημοκρατίας: Τα ΜΜΕ στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ο digital Λόγος του Θεού

“Χωρίς ελεύθερο Τύπο, η δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει. Χωρίς ελευθερία έκφρασης, δεν υπάρχει ελευθερία.”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελευθερία του Τύπου.
Γράφει η Κάτια ΤσιμπλάκηΚυριακή της Ορθοδοξίας: Η Προεδρία της Δημοκρατίας τιμά την Ορθοδοξία – Το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο..

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Θρίαμβος της ορθοδόξου πίστεως, με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.Τουρκία: Οι προκλήσεις στην Παναγία Σουμελά, η Αγιά Σοφιά και η «πώληση» του συμβόλου της Ορθοδοξίας στο metaverse

Είναι γνωστό πλέον ότι κάθε φορά που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα επιχειρεί να στρέψει τη προσοχή σε εξωτερικά θέματα, με σαφή προτίμηση στις προκλήσεις προς την Ελλάδα, αλλά και επίκληση του θρησκευτικού συναισθήματος των Τούρκων.Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στον Pemptousia FM: «Η Ορθοδοξία αποτελεί την αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο»

Την πρώτη συνέντευξη έδωσε ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της PEMPTOUSIA FM και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.Η Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς – (BINTEO)

Το ψηφιακό κανάλι Pemptousia TV σε συνεργασία με το ope.gr μετέδωσε την Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου 2021.Το PemptousiaTV από σήμερα κοντά σας! Νέο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι για την Ορθοδοξία, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες