Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ιερά Μυστήρια: Πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις



Εντός των ναών, με λίγους προσκεκλημένους και τηρώντας αυστηρές αποστάσεις ασφαλείας και τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, θα τελούνται από την επόμενη Κυριακή 17 Μαίου γάμοι και βαπτίσεις στους ναούς της χώρας.

Αυτό προβλέπεται τόσο από τη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όσο και από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση , που υπεγράφη χθες από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον υπουργός Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεις
Ειδικότερα, όσον αφορά στην τέλεση Ιερών Μυστηρίων Γάμου και Βαπτίσεως , ισχύουν όσα προβλέπονται σχετικά με την προσέλευση πιστών, ενώ τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός του Ιερού Ναού, σύμφωνα με προγενέστερη Συνοδική απόφαση και είναι απαραίτητη η επιλογή της λιτότητος και απλότητος, όσον αφορά στους στολισμούς των Ιερών Ναών.
Αυτό σημαίνει ότι κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης αναμονής των πιστών για την αποφυγή συνωστισμού και είναι απαραίτητη η τήρηση της αποστάσεως του 1,5 μ. μεταξύ όσων αναμένουν. Σε κάθε εκκλησία πρέπει να τηρείται η αναλογία ενός προσώπου ανά δέκα (10) τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους. Ωστόσο, τα άτομα δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 50.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr