Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

περιοριστικά μέτρα



Ανοικτό το Άγιο Όρος- Έκτακτα μέτρα – Δείτε τι λέει η Εγκύκλιος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη Σύναξη  της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, η οποία αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε μονές.



Ιερά Μυστήρια: Πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις

Εντός των ναών, με λίγους προσκεκλημένους και τηρώντας αυστηρές αποστάσεις ασφαλείας και τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, θα τελούνται από την επόμενη Κυριακή 17 Μαίου γάμοι και βαπτίσεις στους ναούς της χώρας.



Το ΦΕΚ της τελευταίας «απαγόρευσης»

Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας, και Παιδείας και Θρησκευτικών αναφορικά με την παράταση έως τις 3 Μαΐου των περιορισμών για τις Εκκλησίες.



Ανοίγουν οι πόρτες των εκκλησιών για ατομική προσευχή- Το σχέδιο επιστροφής στη Θεία Λειτουργία – Αύριο οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – Πέμπτη η ΔΙΣ

Ανοικτές για ατομική προσευχή θα είναι οι εκκλησίες από την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα αρχίσει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πρακτορείο Ορθοδοξία.



Στ. Πέτσας: «Η έλευση του Αγίου Φωτός είναι μια πραγματικά σύνθετη άσκηση» – Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως φέτος ο εορτασμός του Πάσχα θα είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των ειδικών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας  κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.



Ισραηλινός κατέθεσε περιοριστικά μέτρα κατά… του Θεού

Ένας Ισραηλινός κατέθεσε περιοριστικά μέτρα κατά… του Θεού επειδή ο Ύψιστος δεν απαντά στις προσευχές του!

Ο άντρας ονομάζεται David Shoshan και εμφανίστηκε σε δικαστήριο στην Haifa την Τρίτη, αξιώνοντας από τον Θεό να σταματήσει να παρεμβαίνει στη ζωή του, όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα NRG.