Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον νέον Άγιον της Ορθοδοξίας..ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ



Στο Ιερό Μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη, επ’ αφορμή του φετινού εορτασμού του αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, μεταφέρθηκε, κατά την 8η Φεβρουαρίου 2020, το τίμιο λείψανο του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, άρτι αναγραφέντος στας δέλτους των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, προερχομένου εκ της κυριάρχου Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Η υποδοχή του ιερού λειψάνου έλαβε χώρα στην είσοδο της οδού Εξαδακτύλου, ενώ και ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός.

Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας των αγιορειτών οσίων Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη προανήγγειλε έναδακρυς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, κατά την 20η Οκτωβρίου 2019. Το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», πρώτο από όλα τα εκκλησιαστικά, πολιτικά ή κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είχε μεταδώσει την είδηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Η αναγγελία αγιοκτατάξεως πραγματοποιήθηκε, μετά την Επίσημη Υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά την τάξιν, υπό της Διπλής Συνάξεως στις Καρυές του Αγίου Όρους, κάμνοντας τους αγιορείτες να συγκινηθούν πλήρως και να δεχθούν την αναγγελία αυτή ως μία μεγάλη ευλογία από τον Παναγιώτατο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: