Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο οικισμό Ρεθύμνου



Την Παρασκευή 26η Οκτωβρίου 2018, Μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ιερούργησε στον ιστορικό και περικαλλή Ναό του Αγίου, ο οποίος είναι κτίσμα του 11ου αιώνα, που αποδίδεται στον Όσιο Ιωάννη τον Ξένο, και βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό του Ρεθύμνου.

 

Με τον Επίσκοπό μας συλλειτούργησαν οι εορτάζοντες Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι Δημήτριος Μπεμπής, εφημέριος Πρινέ και Αρχιερατικός Επίτροπος, και Δημήτριος Τσακπίνης, εφημέριος Πλατανέ, καθώς και ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Πηγής, όπου υπάγεται ο οικισμός του Αγίου Δημητρίου, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Λάριος.

Πολλοί προσκυνητές προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην Ιερά Πανήγυρη και να λάβουν την ευλογία του ιδιαιτέρως λαοφιλούς Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος π. Σταμάτιος, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των ενοριτών επειδή κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την Πανήγυρη και επιδαψιλεύει την πατρική αγάπη και ευλογία του στους φιλάγιους προσκυνητές του Αγίου Δημητρίου. Ευχαρίστησε ακόμη όλους όσοι έχουν συνδράμει στο σπουδαίο έργο της πρόσφατης ανακαίνισης του Ναού καθώς και στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση των πολλών επισκεπτών του.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος επαίνεσε τον π. Σταμάτιο και όλους τους καλούς συνεργάτες του για την επιμέλεια και την φιλοκαλία με την οποία περιβάλλουν το ιερό αυτό και περίπυστο μνημείο της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Δημητρίου, ο Επίσκοπός μας κάλεσε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να απευθύνονται προς τον φιλάνθρωπο Θεό με τους χαρακτηριστικούς λόγους του μαθητού του Αγίου Δημητρίου, Μάρτυρος Νέστορος: «Ο Θεός του Δημητρίου, βοήθει μοι».

Μετά την Θεία Λειτουργία, σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκε φιλοξενία με την φροντίδα όλων των ευγενών και φιλόξενων κατοίκων του Αγίου Δημητρίου.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου