Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Η πανήγυρη της Παναγίας Παραμυθίας και του Αγίου Μαξίμου Βατοπαιδινού του Γραικού (ΦΩΤΟ)



Με κάθε επισημότητα σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τάξη εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Η Βατοπαιδινή Αδελφότητα εορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της γνωστής θαυματουργού Εικόνος, που ευρίσκεται στην Ιερά Μονή, επί ηγουμενίας του Οσίου Γενναδίου του Βατοπαιδινού καθώς και η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μαξίμου του Βατοπαιδινού του επικαλουμένου Γραικού, πνευματικού αναστήματος της Μονής.

Οι εροτασμοί ξεκίνησαν από την Πέμπτη (2/2/23 ν.ε. – 20/1/23 π.ε.) με την κάθοδο της θαυματουργού εικόνος Παναγίας της Παραμυθίας από το παρεκκλήσιο στο οποίο φυλάσσεται και την τοποθέτησή της στο Καθολικό προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών. Εν συνεχεία τελέσθηκε ο μικρός εσπερινός και ακολούθησε η Τράπεζα. Στο βράδυ ξεκίνησε η πανηγυρική Αγρυπνία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ, πλαισιούμενος από τους πατέρες της Μονής, αγιορείτες πατέρες και άλλους πατέρες που προσήλθαν για την πανήγυρη στην Μονή.

Η Αγρυπνία τελέσθηκε ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από ολιγόωρη διακοπή το πρωί τελέσθηκε η Ευχαριστιακή Σύναξη, μετά το πέρας της οποίας παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα, η οποία ολοκληρώθηκε στο Καθολικό με την απόλυση της εορτής.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ ανέπεμψε δέηση ενώπιον της θαυματουργού εικόνος της Θεοτόκου για την κατάπαυση της επιδημίας του κορωνοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία.

Τους χορούς των αναλογίων πλαισιώνουν ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη με τη συνοδεία του και Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ope.gr:

 

 

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr