Πέμπτη 06 Μαΐου 2021 -
Συννεφιά

20 °C

Σήμερα, 6. Μαΐου 2021

Παναγία Παραμυθία

 

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την Εικόνα της Παραμυθίας..

Για την εικόνα της  Παναγίας Παραμυθίας, την ιστορία της και τα θαύματα που έχει κάνει μίλησε σε συνέντυξη που παραχώρησε στην ρουμανική τηλεόραση Τρίνιτας, ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.  

Παρακολουθήστε: Για πρώτη φορά λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για πρώτη φορά τελέσθηκε λιτανεία της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας Της Παναγίας της Παραμυθίας στον περίβολο της Μονής και πέριξ του καθολικού.ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ -Όρος Θαβώρ: Η μοναχή που είδε το φως της, όταν αγιογράφησε την Παναγία Παραμυθία

Η μοναχή Θαβωρία κατάγεται από την Κρήτη, αλλά πολύ νωρίς αφιερώθηκε στον Θεό και πήγε στο όρος Θαβώρ, όπου εκεί ζει όλα τα χρόνια της μοναστικής της διαδρομής.

Αποστολή Μαρία ΓιαχνάκηΗ πανήγυρις της Παναγίας Παραμυθίας στο Βατοπαίδι

Διπλός εορτασμός στη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ, όπου τιμήθηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας και ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2020 με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 Ιστορία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας και θαυμαστά γεγονότα

Σήμερα τιμάται η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας. Πολλά είναι τα θαυμαστά γεγονότα που έχει επιτελέσει η χάρις της Παναγίας της Παραμυθίας.

Η Παναγία η Παραμυθία ενεργεί κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο θαύματα στις ψυχές των πιστών. Παρηγορεί τους θλιβομένους, παραμυθεί τους ολιγοψύχους, παρακινεί σε μετάνοια, «πληροφορεί» τους ευχομένους.