Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αγιος ορος



Η πανήγυρη της Παναγίας Παραμυθίας και του Αγίου Μαξίμου Βατοπαιδινού του Γραικού (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τάξη εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.



Προπύργιο του Ορθόδοξου Μοναχισμού η Αθωνική Πολιτεία – Σημαντική για τον παγκόσμιο πολιτισμό η ανάδειξη της πνευματικότητας του Αγίου Όρους

Τη σπουδαία θέση που ακτινοβολεί στον Ορθόδοξο μοναχισμό η Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους, η οποία αποτελεί προπύργιο του Ορθοδόξου μοναχισμού, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.



9 ΜΑΪΟΥ: Ο γλυκύς, ο αρχοντικός, ο ακέραιος Γέρων Αιμιλιανός

«Είμαστε και οι δύο και οι τρεις και οι είκοσι τρεις μπροστά στην πηγή, αλλά πίνουμε διαφορετικό νερό, ανάλογα με τη δίψα μας». Ευθύς, ο Γέροντας Αιμιλιανός έρχεται να συμπληρώσει: «Όσο εχωρούσαμε», λέει, μέσα σε δυο λέξεις.

Μία πνευματική αρχοντιά: Προσηνής, γλυκός, ακέραιος, αρχοντικός



Τελικά ο Eλληνας Πρωθυπουργός έφαγε... πόρτα από το Aγιο Oρος

Αγιορείτες μοναχοί εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις στην επίσκεψη Τσίπρα ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να γίνει δεκτός ένας άνθρωπος που αρνείται να κάνει το σταυρό του, είναι δηλωμένος άθεος και πολεμάει συνεχώς την Ορθόδοξη πίστη.