Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Κοζάνη υποδέχεται τον Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου εκ της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου



Την Κοζάνη και τα Γρεβενά θα επισκεφθεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στις 16.00. ο Γέροντας Εφραίμ θα κομίσει εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αντίγραφο του Σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Κοζάνης.

Την ίδια ημέρα ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου, θα παραστεί στην εκδήλωση βράβευσης της Ένωσης Πολυτέκνων Κοζάνης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 17:30 μ.μ. στην Αίθουσα Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού (Οδός Φιλίππου 30, Κοζάνη).

Την επομένη, δηλαδή την, Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης και στη συνέχεια μαζί με τον Σεβασμιώτατο θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα της Μητροπόλεως.

 

Στα Γρεβενά η Παναγία Παραμυθία

Την έλευση πιστού αντιγράφου της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας εκ της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους αναμένει η πόλη των Γρεβενών.

Την Ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός. Η επίσημος υποδοχή θα λάβει χώρα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στον κόμβο έμπροσθεν Δημαρχείου των Γρεβενών και εν πομπή θα λιτανευτεί έως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου θα ακολουθήσει Δοξολογία και Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαβίδ.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ο Γέροντας Εφραίμ θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr