Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γέροντας Εφραίμ: Η Αγία Ζώνη έφερε ευλογία στους ανθρώπους



Πολύ μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των πιστών στην φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 στη αίθουσα του Ξενοδοχείου Διβάνη Παλλάς.

Τις φιλάνθρωπες κυρίες υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη και θερμότατες ευχαριστίες, τα δραστήρια μέλη του συμβουλίου της Λογίας, Φιλαδελφείας και Αγάπης, ενώ χαιρετισμό εγκάρδιο απηύθυνε ο Σεβασμιώτάτος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την αγάπη και φιλοπτωχεία τους, αρετές τόσο μεγάλες και σπουδαίες, ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου «εψύγη η αγάπη των πολλών».

Ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον εκλεκτό ομιλητή, τον σεπτό Καθηγούμενο της εν Αγίω Όρει Μεγίστης Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Πσνοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Εφραίμ, για την παρουσία του στην Λάρισα, για τις πνευματικές και λίαν ωφέλιμες ομιλίες του και κυρίως για την αγία Ζώνη, το ιερό αυτό τιμαλφές της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, που προσεκόμισε στην ενορία του αγίου Νικολάου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Ο Γέροντας π.Εφραίμ, ευχαριστώντας ο ίδιος με την σειρά του τον Ιεράρχη της Λαρισαϊκής Εκκλησίας για την φιλόξενη και αγαπώσα καρδία του, συνεχάρη τους συγκεντρωμένους πιστούς για την αγάπη τους προς την αγία μας Εκκλησία και το έργο της.
Είναι πολύ συγκινητικό πράγμα, είπε ο γέροντας να διακρίνει κανείς την άδολη αγάπη!

Σε άλλη πτυχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ιερότητα της οικογένειας και ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα πώς άνθρωποι-σύζυγοι της εποχής μας υπερέβησαν τους εαυτούς τους, ξεπέρασαν τους εγωισμούς τους και έσωσαν το ιερότερο πράγμα, που είναι η αγαπημένη και ενωμένη οικογένεια σήμερα με ευτυχισμένα τα τίμια μέλη της και ευλογημένα και ειρηνικά τα παιδιά της. Ξεκινήστε λοιπόν, είπε ο Γέροντας Εφραίμ μια διαφορετική πορεία ειρήνης, καταλλαγής, ταπείνωσης και αγάπης ειλικρινούς μέσα στο σπιτικό σας, μέσα στην οικογένειά σας και θα δείτε το θαύμα του Θεού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ.Απόστολος Καλογιάννης, η κ.Ρένα Καραλαριώτου, η κ.Βάσω Μόσιαλου και πολλά ακόμη στελέχη της τοπικής κοινωνίας.

logia_efraim-6logia_efraim-1