Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 -

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου..Την Τιμία Κάρα του Οσίου και θεοφόρου πατρός Εφραίμ του Κατουνακιώτου υποδέχτηκαν σήμερα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ και η πέριξ αυτού αδελφότητα και οι ευρισκόμενοι προσκυνητές στη Μόνη.

Φωτορεπορτάζ ope: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την Κάρα κόμισε ο Γέροντας του ιερού Κελλίου του Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κατουνακίων ιερομόναχος Ιωσήφ, επί τη ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Εφραίμ και της εορτής του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ο οποίος φέρει το όνομα προς τιμήν του Οσίου πατρός.

Κατά την διάρκεια της υποδοχής στο Καθολικό της Μονής, μετά την δέηση, αντηλλάγησαν λόγοι μεταξύ του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ και του Γέροντος Ιωσήφ Κατουνακιώτου.

Υπενθυμίζεται ότι η μνήμη του Οσίου πατρός τιμάται την 14(27) Φεβρουαρίου η οποία όμως φέτος συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα.

Προς τούτο στην Ι.Μ.Μ.Β. θα τιμηθεί η μνήμη του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας κατά την Κυριακή της Τυρινής 13(26) Φεβρουαρίου.

                       

Διαβάστε ακόμη: Προς προσκύνημα το Τίμιο Λείψανο του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτο