Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΔΙΣ: «Ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους» – Ικανοποίηση για τα Θρησκευτικά



Μαζί με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί και ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους ύστερα από συνεννόηση υπ. Παιδείας και Εκκλησίας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνήλθε υπό τη νέα της σύνθεση το τριήμερο 1 – 3 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνεδριάσει για τις τακτικές εργασίες της για το μήνα Σεπτέμβριο.

Σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας η απόφαση για τον Αγιασμό
Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σχετικά με την τέλεση του Αγιασμού στα σχολεία, η ΔΙΣ απεφάσισε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία της χώρας να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, που για φέτος ορίσθηκε η Δευτέρα 14η Σεπτεμβρίου, σε ώρα που θα συνεννοηθούν οι κατά τόπους εφημέριοι με τους Διευθυντές των σχολείων, λαμβανομένης υπ’ όψιν της Θείας Λειτουργίας της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κατά τους αγιασμούς θα ισχύσουν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν στην πρόληψη και προφύλαξη από την πανδημία του κορωνοϊού Covid – 19.

Επίσης όπως είχε γράψει τις προηγούμενες ημέρες το Πρακτορείο μας η ΔΙΣ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τα νέα βιβλία για το μάθημα τα οποία όπως τονίζει στο Δελτίο Τύπου είναι εναρμονισμένα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., 1749/2019, 1750/2019 και 1752/2019.

Τέλος, την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώπιον των Μελών της ΔΙΣ και των ΜΜΕ, του Προγράμματος των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον Εορτασμό των διακοσίων ετών από της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr