Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος και Ιεράρχες μιλούν στο Πρ. Ορθοδοξία (βίντεο)



«Θα τα δούμε όλα σήμερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και τον Δημήτρη Στρουμπάκο. Προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κι ενώ απέξω ακούγονταν συνθήματα από περίπου 30 συγκεντρωμένους, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι σήμερα «θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα πάρουμε αποφάσεις»
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι πιστοί περιμένουν με ανυπομονησία να ανοίξουν οι εκκλησίες και να κοινωνήσουν, απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε σήμερα. Πόση ανυπομονησία είναι, θα φανεί»

 

«Είναι απαράδεκτο να είναι κλειστές οι εκκλησίες» δήλωσε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, κ. Τίτος προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν»

«Έχουν δίκιο οι πιστοί να ανυπομονούν για να ανοίξουν οι Εκκλησίες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα ανοίξουν οι Εκκλησίες,όλοι πονέσαμε αυτό το διάστημα» δήλωσε αποκλειστικά στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Ερωτηθείς για τον πόλεμο που δέχθηκε η Θεία Κοινωνία απάντησε: «Δεν το συζητάμε ότι κυνηγήθηκε η Θεία Κοινωνία. Είναι αδιαπραγμάτευτο το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Οι άλλοι που πολεμούν την Θεία Κοινωνία δεν γνωρίζουν τι είναι για αυτό έτσι λαλούν.Δεν έχουν ζήσει το θαύμα της Θείας Κοινωνίας».

Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τον Δημήτριο Στρουμπάκο έκανε προσερχόμενος στη ΔΙΣ και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Ερωτηθείς για τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω από το κτήριο και φωνάζει διάφορα συνθήματα, ο Σεβασμιώτατος απάντησε: «Είναι πράγματα που γίνονται. Εμείς λαμβάνουμε αποφάσεις εν Αγίω Πνεύματι»

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος