Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αρχιεπ. Αθηνών: «Χωρίς τη Θεία Ευχαριστία δεν υπάρχει Εκκλησία»



Τον προβληματισμό του για τα δυο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, αυτό για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και της συναθροίσεως των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στον άδειο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

«Μείναμε σπίτια μας για να μην ζήσουμε τα χειρότερα. Χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις στιγμές που περνάμε», ανέφερε.

Ακολούθως, εξήγησε γιατί πρέπει να έχουμε κατανόηση στα μέτρα «Δεν κλείσαμε τις Εκκλησίες με χαρά, αλλά με πόνο. Το κάναμε από αγάπη» σημείωσε.

Ανέφερε τη Μαρία την Αιγύπτια ως παράδειγμα που έμεινε τόσα χρόνια χωρίς θεία Κοινωνία, και τα νησιά Τήνο και Πάρο που στο παρελθόν είχαν παρόμοια πανδημία και ο Αρχιεπισκοπος τους είπε να μη νηστεύουν παρόλο που ήταν Μεγάλην Εβδομάδα.

Ευχαρίστησε όλους όσους παλεύουν για την πανδημία. Ο Αρχιεπισκοπος ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του και να ψάλλουν όλοι μαζί τη Υπερμαχω.

Αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα είπε: «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

«Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και μα έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες πολέμους κατακτήσεις έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει κουράγιο και αυτό θα περάσει», κατέληξε.

Ενώ πριν την απόλυση εξέφρασε την αισιοδοξία πως: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr