Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ



Τι έδειξε η συνάντηση του Κικίλια στην Αρχιεπισκοπή

 

Λίγο πριν τις 10 και μισή ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Τις δηλώσεις θα μεταδώσει η Κρατική τηλεόραση, φανταζόμαστε, στα Δελτία Ειδήσεών τους.



Ο Πρώτος επίσημος εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου – Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

Παρακολουθήστε από την κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου «Ορθοδοξία» τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, που τελείται αυτή την ώρα (σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεγάλης Παναγιάς Θηβών για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μετά την επίσημη Αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Τι είπαν οι Ιεράρχες για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη..

Στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία μίλησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Περιστερίου κ. Κλήμης και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. 



Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα

Μετά την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προέβη, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ακόλουθη δήλωση:
«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί.



Αρχιεπ. Αθηνών: «Χωρίς τη Θεία Ευχαριστία δεν υπάρχει Εκκλησία»

Τον προβληματισμό του για τα δυο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, αυτό για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και της συναθροίσεως των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.



Εορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β- Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Μήλεσι

Σήμερα, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’. Με την συμμετοχή Αρχιερέων, Ιερέων, Μοναχών, Μοναζουσών και κόσμου ξεκίνησε ο Όρθρος της Εορτής του Αγίου Ιερωνύμου όπου άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.