Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Πατριαρχική Χοροστασία ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)



Την ευλογία και τη χαρά να εορτάσουν την θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου με την παρουσία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του “Άξιον Εστίν” έχουν οι κάτοικοι της Κομοτηνής, της Θράκης και οι προσκυνητές οι οποίοι από την Τρίτη συρρέουν να προσκυνήσουν το ιερό σέβασμα της πίστεως μας στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το πανηγυρικό κλίμα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος από χθες βρίσκεται στην πόλη. Σήμερα ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας. Παράλληλα, απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρο Ιβηρίτη και τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ:
Ρεπορτάζ: Νάνσυ Νάσκου
Κάμερα: Μανώλης Δημελάς – Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr) και η διαδικτυακή τηλεόραση Pemptousia TV κάλυψαν ζωντανά με συνεργεία και ανταποκριτές την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στη Θράκη και τις Ιερές Ακολουθίες.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr