Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

αξιον εστι



Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους στην PemptousiaTV για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”: “Ανανεώνουμε τη σχέση μας με την Παναγία”

Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π.



Συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” – Χιλιάδες πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” η οποία έφθασε την Τετάρτη 3 Μαΐου, το απόγευμα από το Άγιον Όρος και βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, με χιλιάδες προσκυνητές να έχουν λάβει την ευλογία της Παναγίας.



18 Μαρτίου 1996: Πέθανε ο Οδυσσέας Ελύτης

Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές μας, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979. Αποτέλεσε ένα από τα επίλεκτα μέλη της λεγόμενης «γενιάς του τριάντα» στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

To Άξιον Εστί στην Αθήνα για απαλύνει τον πόνο των Ελλήνων από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη

Προς ευλογία και συμπαράσταση των Ελλήνων που δοκιμάζονται από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται  στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, έρχεται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 27 Μαρτίου.



Με τιμές Αρχηγού Κράτους η Αθήνα υποδέχεται το Άξιον Εστί στον Άγνωστο Στρατιώτη – Οι Ακολουθίες 15 έως 27 Μαρτίου στη Μητρόπολη Αθηνών

 

Το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο Πρωτάτο, στις Καρυές του Αγίου Όρους έρχεται στην Αθήνα προς προσκύνηση και ενίσχυση των Ελλήνων που δοκιμάζονται. Η Παναγία, η Μάνα των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές  έρχεται για να γιατρέψει τις πληγές του σώματος και της ψυχής των Ελλήνων που δοκιμάζονται.