Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αφιέρωμα στον αείμνηστο ιερέα των φτωχών, π. Ιωάννη Μαρκάκη



Ως έναν άνθρωπο συντονισμένο στα μηνύματα του ουρανού, που δεν επέτρεψε στον εαυτό του την ολιγωρία, την αναβολή και την ξεκούραση, αλλά αντιθέτως πρόσφερε ακούραστα τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την πνευματική του τροφή σε όσους την είχαν ανάγκη, χαρακτήρισε η Ηρακλειώτισσα Ελένη Μεταξάκη, μέλος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» τον επίτιμο πρόεδρο του Σωματείου, αείμνηστο π. Ιωάννη Μαρκάκη, τον οποίο αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά οι δικοί του άνθρωποι σήμερα το μεσημέρι.

«Προσφερόταν αθόρυβα, ενοχλείτο ευχαρίστως, άκουε ακούραστα, υποβάλλονταν σε θυσία κι έβρισκε χίλιους τρόπους για να γεμίσει το ταμείο του Συλλόγου, για να το αδειάσει αμέσως εκεί που υπήρχε ανάγκη», αναφέρει γλυκύτατα η κυρία Μεταξάκη για τον συνταξιούχο ιερέα, που για περίπου 52 χρόνια στεκόταν στο πλευρό των απόρων!

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα, που αναφέρει το πώς ξεκίνησε από αγράμματος βιβλιοπώλης να κάνει μια αξιοζήλευτα ευλογημένη πορεία:

Εκοιμήθη ο «ιερέας των φτωχών» π. Ιωάννης Μαρκάκης

Ο παπά Γιάννης, για πολλές δεκαετίες προσέφερε αγάπη και ελεημοσύνη με «σιωπηλό» τρόπο σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε ανάγκη, μέσα από το σύλλογο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα Πέμπτη, στις 3 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και υπηρέτησε.

Το έργο του μεγάλο, καθώς από το 1968, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία του Ηρακλείου και στις ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας.

Ο πατήρ Ιωάννης Μαρκάκης ήταν επίτιμος πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», η δράση του οποίου είναι πολύπλευρη και πολυποίκιλη με στόχο πάντοτε ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ