Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Ειρηνουπόλεως Δημήτριος: «Η ζωή ενός παιδιού πεταμένη μέσα στο δοχείο απορριμμάτων»

Στις καθημερινές προκλήσεις της ιεραποστολής και τις αντιξοότητες που βιώνει στην μακρινή Τανζανία αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Τανζανίας κ. Δημήτριος, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Επικαιρότητα» του Ραδιοφώνου της Πεμπτουσίας με την Μαρία Γιαχνάκη, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.

  

Συνέντευξη Αγωνιστή ΕΟΚΑ, Ι. Σπανού: «Σε δύο άξονες η ζωή μας. Πρώτα ο Θεός και μετά η Ελλάδα»

Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Ιωάννης Σπανός, περιγράφει στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη Μαρία Γιαχνάκη πώς ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου του 1955 και πώς οργανώθηκε ο ίδιος, στρατολογούμενος από στενό φίλο του Γρηγόρη Αυξεντίου, σε ηλικία μόλις 17 ετών.



«Ζούμε σε ένα πόλεμο με την πανδημία»

Για την απόφασή του να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2020.



Αφιέρωμα στον αείμνηστο ιερέα των φτωχών, π. Ιωάννη Μαρκάκη

Ως έναν άνθρωπο συντονισμένο στα μηνύματα του ουρανού, που δεν επέτρεψε στον εαυτό του την ολιγωρία, την αναβολή και την ξεκούραση, αλλά αντιθέτως πρόσφερε ακούραστα τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την πνευματική του τροφή σε όσους την είχαν ανάγκη, χαρακτήρισε η Ηρακλειώτισσα Ελένη Μεταξάκη, μέλος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» τον επίτιμο πρόεδρο του Σωματε