Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Tips για όμορφα και λαμπερά μαλλιά



Όλοι θαυμάζουμε τα όμορφα και υγιή μαλλιά - καθώς προσθέτουν σε μία όμορφη εμφάνιση- και όλοι επιθυμούμε να τα αποκτήσουμε, ή να τα ενισχύσουμε κατά κάποιο τρόπο.
Φυσικά μία ωραία κόμη, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως σωστής διατροφής και περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα. Μερικές φορές όμως, αυτό που χρειάζεται είναι και κάτι απλό και έξυπνο το οποίο θα απογειώσει την εικόνα σας.
Δείτε παρακάτω 10 μικρά μυστικά τα οποία θα βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα των μαλλιών σας:
- Ένα μόνο "χέρι" του σαμπουάν είναι αρκετό για να καθαρίσουν τα μαλλιά σας.
- Μην αφήνετε το σαμπουάν πολύ ώρα στα μαλλιά σας. Δεν θα καθαρίσουν περισσότερο.
- Μην χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση εξειδικευμένα προϊόντα.
- Μην λούζεστε κάθε μέρα. Δοκιμάστε να ξεπλένετε απλώς τα μαλλιά σας με καθαρό νερό. Μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε μία μόνο κρέμα περιποίησης.
- Χρησιμοποιείστε μια μάσκα περιποίησης ειδική για τον δικό σας τύπο μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.
- Μην ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό. Το ιδανικό είναι να λούζεστε με χλιαρό νερό και να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο.
- Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Καταστρέφονται. Θυμηθείτε επίσης να μην φέρνετε τον θερμό αέρα πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.
- Μην το παρακάνετε με τα σινιόν και τις σφιχτές αλογοούρες. Τα λαστιχάκια και τα τσιμπιδάκια ταλαιπωρούν και σπάνε τα μαλλιά.
- Να κάνετε τακτικά μασάζ με τα ακροδάχτυλά σας στο τριχωτό της κεφαλής για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
- Χρησιμοποιήστε το θαυματουργό έλαιο αργκάν (argan oil). Μια με δυο φορές το μήνα κάντε μια θεραπεία στο σπίτι. Απλώστε το έλαιο αργκάν σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Το πρωί τα μαλλιά σας θα είναι υπέροχα: πιο απαλά, πιο λαμπερά, πιο ζωντανά.
ΠΗΓΗ: onmed.gr