Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 27. Φεβρουαρίου 2021

Τα τρία λάθη που κάνεις και τα μαλλιά σου αργούν να μακρύνουνΣε πολλές γυναίκες αρέσει να διατηρούν μακριά τα μαλλιά τους και δεν είναι λίγες εκείνες που προσπαθούν με πολλά και διαφορετικά προϊόντα να καταφέρουν να φθάσουν στο επιθυμητό μάκρος.

Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν πάντα και είναι πιθανό για αυτό να ευθύνονται τα λάθη που κάνουν. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα τρία πιο χαρακτηριστικά, που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν με δυσκολία…

 

Ασχολείσαι πολύ με τα μαλλιά σου: Όσο περισσότερο ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου τόσο πιο δύσκολα θα τα δεις σύντομα να μακραίνουν. Τα θερμαντικά εργαλεία, προκειμένου να τους δώσεις το σχήμα που θέλεις, αλλά και το πολύ συχνό βούρτσισμα αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Δεν πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο για κούρεμα: Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πρέπει να κόβεις κάθε περίπου δύο μήνες τις άκρες των μαλλιών σου, ώστε να μην έχεις ψαλίδα και ταλαιπωρημένες άκρες, που θα τα κρατούν αδύναμα, με αποτέλεσμα να μη μακραίνουν τελικά.

 Σε κάθε λούσιμο θα πρέπει να χρησιμοποιείς μετά το σαμπουάν ένα conditioner βαθιάς ενυδάτωσης, το οποίο θα απλώνεις μόνο στις άκρες των μαλλιών σου. Εάν θες έξτρα φροντίδα, μπορείς να χρησιμοποιείς και λάδι στις άκρες, για μεγαλύτερη τόνωση της τρίχας.